Ćorić i Rahimić dolaze na Grbavicu

Sve je dogovoreno, Rahimić je sportski direktor Željezničara - čeka se službena potvrda kluba · Saznajemo

Adnan Beganović

Proslavljeni bosanskohercegovački fudbaler, Elvir Rahimić, će biti novi sportski direktor FK Željezničar, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, te bivši član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elvir Rahimić će u narednih par dana imenovan za sportskog direktora Željezničara.

Naime, Rahimić i čelni ljudi Plavih s Grbavice su u utorak u Sarajevu obavili razgovore tokom kojih su dogovorili gotovo sve detalje vezane za dolazak bivšeg bh. reprezentativca na Grbavicu.

Ostalo je bilo da se usaglase još određene sitnice, a kako SportSport.ba nezvanično saznaje, i to je završeno, te će popularni General preuzeti brigu o sportskoj politici trofejnog bosanskohercegovačkog kluba.

Rahimić je rođen u Živinicama, a možemo slobodno reći da je status legende stekao u moskovskom CSKA čije boje je branio u čak trinaest sezona. 

Sasvim sigurno se radi o čovjeku koji ima mnogobrojne kontakte u svijetu fudbala, pa je za očekivati da to iskoristi sa pozicije sportskog direktora Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Denis Ćorić novi šef stručnog štaba

Osim Rahimića, kao što smo već i pisali, u Željezničar stiže i Denis Ćorić, koji je juče sporazumno raskinuo ugovor sa Posušjem, tako da više ne postoje prepreke za njegov dolazak na Grbavicu.

Očekuje se da će Rahimić i Ćorić u narednih par dana biti predstavljeni na Grbavici, a kako neslužbeno saznajemo Plavi će glavni dio priprema za novu sezonu obaviti na Zlatiboru ili u Sloveniji.

U svakom slučaju, u narednim danima može se očekivati mnogo vijesti iz Željezničara, a pred Rahimićem i Ćorićem je sasvim sigurno mnogo posla po pitanju slaganja igračke križaljke.

Dodajmo i to da još uvijek nije poznato ko će sa Ćorićem činiti stručni štab Plavih s Grbavice, no izvjesno je da će Ćorić imati dozvolu da dovede barem jednog pomoćnika.

U Željezničaru su uvjereni da se prošla sezona više nikada neće ponoviti. Sve do dolaska Dine Đurbuzovića i njegovih saradnika, Plavi su bili na ivici provalije, no iskusni stručnjak je uspio u kratkom periodu da stvari preokrene za 180 stepeni, pa je Željezničar na kraju završio na 6. mjestu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.