Nakon odlaska iz FK Željezničar Filip Dujmović se skrasio u Sjevernoj Makedoniji
Bh. golman prešao u redove šampiona Sjeverne Makedonije (Foto: FC Struga)

Potpisao za prvaka ove zemlje

Nakon odlaska iz FK Željezničar Filip Dujmović se skrasio u Sjevernoj Makedoniji

O. Lekić

Doskorašnji golman FK Željezničar Filip Dujmović našao je novi klub. 25-godišnji čuvar mreže postao je član prvaka Sjeverne Makedonije ekipe FC Struga.

Filip Dujmović je proteklih nekoliko mjeseci bio član FK Željezničar. Međutim, nije dobio šansu da pokaže šta zna redovima tima s Grbavice, te je po završetku protekle sezone napustio klub kao slobodan igrač.

Takav status nije imao dugo. Dujmović je danas potpisao ugovor sa šampionom Sjeverne Makedonije - ekipom FC Struga.

Bh. golman je s ovim timom dogovorio saradnju za naredne dvije godine i imat će šansu da nastupi u kvalifikacijama za Ligu prvaka s obzirom na to da je Struga drugu godinu zaredom šampion svoje zemlje.

Ovaj tim je osnovan prije samo devet godina. Od najnižeg ranga došao je do naslova prvaka i to dvije godine zaredom.

Dujmović će tako imati još jedno zanimljivo inostrano iskustvo. Ranije je branio u Turskoj, Srbiji i Rumuniji.

Kao 19-godišnjak je iz Željezničara otišao u turski Adana Demirspor. Vratio se međutim jako brzo i potpisao je za Mladost Doboj Kakanj, no nakon kratke avanture u ovom klubu otišao je u Srbiju gdje je postao član Spartaka iz Subotice.

Nakon ovog tima branio je boje Radničkog iz Niša, a zatim i rumunskog velikana Dinama iz Bukurešta odakle je početkom ove godine stigao u Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi