Na Grbavici je spremno desetak odlazaka, čeka se Skupština, stiže novi trener?
Sa jučerašnjeg duela Željezničara i Borca

Mnoge stvari će biti jasnije već ove sedmice

Na Grbavici je spremno desetak odlazaka, čeka se Skupština, stiže novi trener? · Saznajemo

Nogometaši Željezničara od danas su na odmoru. Zajedničkog ručka neće biti, iako su to iz kluba 'ponudili' igračima, no isti su odlučili da već danas odmaraju sa svojim porodicama i prijateljima.

Plavi su jučer savladali novog prvaka Borac (2:1) i stigli do šeste pozicije, što jeste uspjeh, ako uzmemo u obzir da su bili u žestokoj borbi za opstanak.

'Visili su', situacija je bila veoma ozbiljna, no na kraju je sve prošlo dobro za klub sa Grbavice. Navijači su jučer svoje ljubimce nagradili aplauzima, a po jakoj kiši na Grbavici se skupilo oko desetak hiljada.

Vjernost bez granica i još jedan dokaz koliko navijačima znači klub.

Pojedini nogometaši jučer su odigrali svoj posljednji meč, a neki su već ranije završili svoju epizodu na Grbavici.

Antonio Pavić je potpisao raskid saradnje i već je u Hrvatskoj, te će završiti profesionalnu karijeru, a isto je zatražio i Vahid Selimović, te će mu klub izaći u susret, što je i potvrđeno.

Oglasi

Nedim Mekić se jučer oprostio od saigrača i Mekića sigurno nećemo gledati u dresu Željezničara naredne sezone.

Ugovori ističu i iskusnim Edinu Cocaliću i Semiru Štiliću. Cocalić razmišlja i o završetku igračke karijere, iako na Grbavici planiraju da ga 'prelome', te da ostane uz klub i pruži svoj doprinos koliko je to moguće.

Šta će biti sa Semirom Štilićem, ostaje da se vidi, ali jasno je da popularni Štila može još mnogo toga ponuditi, a to je i potvrdio u završnici sezone na mnogim utakmicama.

Na posudbi su bili golman Filip Dujmović, te defanzivac Azur Mahmić. Prema trenutnom planu, oni se vraćaju u svoje klubove, rumunski Dinamo, te FK Velež.

Raskid ugovora će prema svemu sudeći zatražiti i Andrija Drljo koji se našao u nemilosti navijača. Drljo je dobijao i zvižduke kada je ulazio u igru, pa je jasno da zbog sebe, ali i kluba, treba potražiti novu sredinu.

Oglasi

Uskoro su slobodni i Dženan Haračić, Joseph Amoah, te Josip Mijić. Nije se razgovaralo o produženju saradnje, pa su trenutno bliže odlasku nego ostanku, ali u ovakvim slučajevima situacija se preko noći može promijeniti.

Joseph Amoah
Joseph Amoah FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

27 nastupa
24 kao starter
6 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
0 golova

Špekukiše se o mogućem transferu mladog golmana Vedada Muftića. Spominje se Turska, a to i nije čudno jer je Muftić zaista ostavio sjajan dojam i skrenuo pažnju na sebe.

Na Grbavici već odavno ne znaju za 'prodaju' igrača, pa bi ovo bila prava prilika.

Iskusni Hajrudin Dino Đurbuzović sa svojim stručnim štabom preporodio je ekipu, te brzo preokrenuo stvari na Grbavici.

Oglasi

Jučer je na press konferenciji kazao da je uvijek klubu na raspolaganju, te da će sve uskoro biti jasnije. Čeka se Skupština kluba u srijedu od 18 sati, kada će Plavi dobiti novo rukovodstvo.

Na čelu će gotovo sigurno biti Admir Tunović, a u istom timu veoma 'jaki' ljudi koji sigurno mogu donijeti bolje dane za FK Željezničar.

Nakon srijede će biti jasnija i situacija oko stručnog štaba, te igračkog kadra. Navodno, prva želja čelnika Željezničara je sjajni trener Posušja Denis Ćorić.

Ćorić je hit u našoj zemlji, sa Posušjem je osvojio peto mjesto i napravio historijski uspjeh, a već ranije je bio želja Plavih. Ugovor mu u Posušju uskoro ističe, no čelnici kluba sa Mokrog Doca će učiniti sve da ga zadrže.

Oglasi

Ambiciozni trener koji je nedavno izabran za trenera sezone po izboru igrača i trenera Wwin lige sigurno Željezničar vidi kao veliki izazov u karijeri.

Ćorić je nedavno izabran za najboljeg trenera sezone po izboru igrača i trenera Wwin lige                                                                                                                  

Ćorić je i želja velikog broja navijača, koji to ne kriju, pa bi sve uskoro moglo biti realizovano.

Pored Ćorića, špekuliše se da bi Željezničar mogao dobiti i novog sportskog direktora. Radi se o Elviru Rahimiću, bivšem nogometnom reprezentativcu naše zemlje.

Rahimić redovno prati stanje u bh. nogometu, a radio je i u reprezentaciji naše zemlje kao pomoćnik, ali i u CSKA Moskva gdje uživa veliko povjerenje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Popularni 'General' sigurno bi motivisan stigao na Grbavicu, te imao šta pokazati. U svijetu nogometa ima brojne kontakte, bez 'mrlje' je u karijeri, a svi koji ga dobro poznaju ističu da se radi o velikom profesionalcu.

Kako god, sve će uskoro biti jasnije. Na Grbavici ne žele da se ponovi prošla sezona, ali realnost svakako treba. Ništa i ne može preko noći, no vjerni navijači koji su ponovo pokazali veliku odavnost i ljubav zaslužuju mnogo više.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Kada vidim kakvo nam je trenutno stanje politika mi dodje kao odmor.
3 0
Cvare_Sala
Instagram profil @direktorsportski za skauta u najmanju ruku, covjek dokazao znanje vise puta, a koliko pratim ima simpatije prema Zelji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi