Posavec u duelu protiv Galatasaraya FOTO: EPA

Zrinjski će se sigurno pojačati ovog ljeta

Plemići u komšiluku 'bacili oko' na potencijalno pojačanje · Saznajemo

Određenih promjena u HŠK Zrinjski će sigurno biti ovog ljeta. 

Plemići se planiraju dodatno pojačati, te 'osvježiti' ekipu, a iz izvora bliskih NK Olimpija Ljubljana saznajemo da su Plemići 'oko bacili' na člana Olimpije Ivana Posaveca.

Posavec je ponikao u NK Varaždin, zatim nastupao za mlade selekcije Dinama iz Zagreba, ali i NK Rudeš, te Kustošiju.

Otišao je u redove jednog španskog niželigaša, da bi se vratio u Varaždin. Stigao je zatim u januaru prošle godine transfer u Olimpiju.

U minuloj sezoni u prvenstvu upisao je 25 pogodaka, te dodao četiri asistencije.

Nastupao je i u Evropi te Kupu Slovenije.

Ovaj 25-godišnjak je pet puta nosio dres mlade reprezentacije Hrvatske, te može igrati u veznom redu, ali i na krilnim pozicijama.

Da li će Zrinjski postići dogovor sa njim, ostaje da se vidi u narednim danima.

Plemići ciljaju i Vinka Rozića

U Zrinjski bi mogao doći i mladi član Posušja Vinko Rozić.

Mladi fudbaler je ugovorom vezan za Posušje, no navodno su iz redova mostarskog kluba spremni platiti obeštećenje kako bi ga doveli u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rozić je i u idućoj sezoni igrač "zaštićenog godišta" i sasvim sigurno je pored kvalitete koju posjeduje i to jedan od razloga zbog kojeg bi ga mnogi klubovi iz vrha bh. fudbala rado vidjeli u svojim redovima.

Podsjetimo, Zrinjski je nedavno završenu sezonu u Wwin ligi završio na drugom mjestu, a osvojio je trofej Kupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.