Mladi reprezentativac iz Posušja na listi želja Zrinjskog

Rozić bi mogao potpisati za Zrinjski

Mladi reprezentativac iz Posušja na listi želja Zrinjskog · Saznajemo

Adnan Beganović

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Posušja, Vinko Rozić, mogao bi u ovom prelaznom roku pojačati redove Zrinjskog.

I dok se fudbaleri bosanskohercegovačkih klubova nalaze na zasluženom odmoru, ljudi zaduženi za igrački kadar polako slažu igračku križaljku.

Period odmora je zanimljiv upravo radi promjena u kadru, a kao i svako ljeto, u bh. klubovima će ih biti mnogo.

Tako će i aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, sasvim sigurno pojačati igrački kadar, a u planu je da do početka priprema sve bude manje-više poznato po tom pitanju.

Vinko Rozić se prema neslužbenim informacijama do kojih je došao SportSport.ba nalazi na listi želja aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Mladi fudbaler je ugovorom vezan za Posušje, no navodno su iz redova mostarskog kluba spremni platiti obeštećenje kako bi ga doveli u svoje redove.

Oglasi

Rozić je i u idućoj sezoni igrač "zaštićenog godišta" i sasvim sigurno je pored kvalitete koju posjeduje i to jedan od razloga zbog kojeg bi ga mnogi klubovi iz vrha bh. fudbala rado vidjeli u svojim redovima.

Informacije su još uvijek neslužbene, no od ranije se po mostarskim kuloarima šapuće da će upravo Rozić biti jedno od pojačanja Zrinjskog, a u narednim danima bi po ovom pitanju sve trebalo biti mnogo jasnije.

Iza Rozića je veoma dobra sezona. U elitnom rangu bh. fudbala je odigrao 25 mečeva i pritom je postigao dva pogotka, a dobrim igrama je zaslužio i povjerenje selektora mlade reprezentacije naše zemlje Igora Jankovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rozić i Šukilović u skoku na meču Tuzla City - Posušje

Osim za Posušje Rozić je u dosadašnjoj seniroskoj karijeri nastupao za Široki Brijeg i drugi tim Dinama iz Zagreba. Za Širokobriježane je odigrao 20 utakmica uz učinak od jednog pogotka i tri asistencije, dok je za drugi tim Dinama upisao 11 nastupa na kojima je upisao dvije asistencije.

Dodajmo i da se Zrinjski prije par dana i službeno rastao sa Damirom Zlomislićem i Antoniom Soldom, a sasvim sigurno će biti još odlazaka i dolazaka u redove aktuelnog osvajača Kupa naše zemlje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi