Odlučio je otići?

Borac bez Marinovića počeo pripreme, a na prozivci nije bilo poznatog lica

Edmir Škorić

Fudbalski klub Borac danas je zvanično krenuo s pripremama za novu sezonu, a u kojoj će aktuelni prvak BiH imati novog trenera, pošto je jutros objavljeno da je došlo do prekida saradnje.

Marinović je osvojio titulu s Borcem, igrao finale Kupa, pa je mnoge iznenadila objava Banjalučana u kojoj se navodi da su ostali bez trenera. Jedan od kandidata za novog trenera je Mladen Žižović, a uprava kluba ubrzo bi trebala da riješi ovo pitanje.

Boris Raspudić je vodio današnji trening Borca, a sportski direktor kluba Oliver Jandrić potvrdio raskid ugovora sa Marinovićem.

"Vinko je izrazio želju za novom etapom u trenerskoj karijeri. Trenutno ima dvije-tri ponude, od kojih je jedna veoma izvjesna, tako da su klub i trener dogovorili da se ugovor raskine sporazumno. Zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio u proteklom periodu, na tituli, bio je veoma bitan faktor", rekao je Jandrić.

Borac će 17. juna otići na pripreme u Sloveniju, a 19. juna igra protiv Celja. Pet dana kasnije igrat će protiv Uta Arad iz Rumunije. Generalka je 3. jula, a prije oga će 18. juna saznati rivala u prvom pretkolu Lige prvaka.

Stefan Fićović, Jovan Nišić, Bojan Pavlović Vasilije Terzić, Milan Makarić, Alen Jurilj i Jakov Blagaić su postali slobodni igrači i većina njih neće ostati u klubu.

Blagaić se nije pojavio na prozivci, što bi moglo značiti da mu nije namjera nositi dres Borca u novoj sezoni, iako je želja kluba da ga zadrži, pa će biti zanimljivo pratiti kako će se stvari odvijati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

24-godišnji Blagaić je imao dobru sezonu sa pet golova i 12 asistencija na 29 mečeva Premijer lige. Potpisao je prošle zime kao slobodan igrač, a nastupao je za Hajduk i Široki Brijeg te Olimpiju.

Nije poznato kakvi su planovi veznjaka, no s obzirom da se danas nije pojavio, sve je izvjesnije da već ima na umu nastaviti karijeru izvan Banjaluke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.