Turski mediji navode

Stižu svježe vijesti o budućnosti Ajdina Hasića, spominju se milion eura i klubovi iz Srbije

Admin Čaušević

Padel je stigao u Bosnu i Hercegovinu. Novootvorena arena u Sarajevu je omiljeno okupljašite za brojne sportiste bh. prijestolnice. Među njima je i Ajdin Hasić. Hoće li vezni fudbaler i u narednom periodu u slobodno vrijeme padel igrati u gradu na Miljacki? Iz Turske stižu svježe vijesti o njegovoj budućnosti.

Naporna sezona je završena i vrijeme je odmora, ali to za profesionalne sportiste ne znači maksimalno odricanje fizičkih aktivnosti. Ukoliko već ne igraju fudbal onda se posvete nekom drugom sportu.

Posljednjih sedmica u Sarajevu je u modi padel. Među fudbalerima koji su odlučili da zaigraju sport sličan tenisu je i Hasić. Uradio je to sa Amirom Hadžiahmetovićem i Farisom Zubanovićem.

Hasić je minulu sezonu igrao na posudbi u Sarajevu. Navijači Bordo kluba bi ga najradije vidjeli na Koševu još jednu sezonu, ali se postavlja pitanje koliko je to moguće.

Turski Haber je objavio svježe vijesti o Hasićevoj budućnosti. U Bešiktašu je povremeni reprezenativac BiH višak i može početi tražiti novi klub.

Navodni plan kluba s evropske obale Istanbula je ušparati cifru na Hasiću u iznosu većem od milion eura. U igru su klubovi iz Srbije bez preciziranja.

"Navodi se da je Ajdin Hasiću privukao pažnju srpskih timova i da se može ostvariti zarada između 1 i 1.5 miliona eura", piše Haber.

Hasić je na Koševu igrao sasvim korektan fudbal. Iako je generalni dojam da je mogao biti i još bolji, ali vrlo je vjerovatno da se turbulentna sezona sarajevskog velikana odrazila i na njega samog.

Ajdin Hasić FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

29 nastupa
21 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
4 asistencija
8 golova

U pojedinim mečevima sjajnim potezima i prelijepim potezima je pokazivao klasu koja je iznad bh. prvenstva zbog čega bi ga navijači Sarajeva vrlo rado zadržali u timu.

Hasić se Sarajevu priključio nakon nekoliko uvodnih kola te je počeo igrati od pete runde. Skupio je 29 nastupa u prvenstvu te zabio osam golova te upisao šest asistencija.

Ugovor s Bešiktašom mu traje još godinu dana. Turski klub ne razmatra opciju novog slanja na posudbu već prodaju ili raskid saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.