Rožman i definitivno bivši, Kodro najbliže klupi Sarajeva?

Čeka se zvanična potvrda

Rožman i definitivno bivši, Kodro najbliže klupi Sarajeva?

Esmer Oštraković

U proteklih par sedmica se najavljivao odlazak Simona Rožmana s klupe Sarajeva, pogotovo nakon što je klub objavio da raskida saradnju sa sportskim direktorom Senijadom Ibričićem.

A, ono što je bilo očekivano dobiko je i svoj epilog, odnosno kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih klubu, dogovoren je i sporazumni raskid saradnje između FK Sarajevo i Simona Rožmana.

Službene potvrde još uvijek nema, no očekuje se da sw klub i zvanično oglasi po ovom pitanju.

Rožman je, podsjetimo, u augustu prošle godine preuzeo klub sa Koševa. Vodio je Sarajevo na 36 utakmica. Ranije je radio u Celju, Mariboru, Rijeci i Domžalama.

A, ko će naslijediti Rožmana još uvijek se ne zna. Navodno su nešto ranije na razgovoru sa Ismirom Mirvićem oko preuzimanja Sarajeva bili Safet Sušć i Husref Musemić, no radi se o neslužbenim informacijama, odnosno iz klub to nikada nisu potvrdili.

Oglasi

Prema posljednjim nezvaničnim informacijama sa nekadašnjim selektorom BiH Mehom Kodrom se vode pregovori i ostale su još neke sitnice nakon kojih bi trebalo doći do konačnog dogovora. Informacije su to do kojih smo došli iz izvora bliskih legendarnom bh. fudbaleru.

Posljednji angažman Kodro je imao kao selektor nogometne reprezentacije naše zemlje. Bio je na klupi Zmajeva samo dvije utakmice, te je od tada bez angažmana.

Imao je Kodro priliku već raditi na Koševu, a Sarajevo je tada vodio na 17 utakmica.

Radović se oprostio od FK Sarajevo

Radović nije dogovorio nastavak saradnje, te je odlučio da napusti klub i odlučio se oprostiti putem Instagrama.

"Nakon godinu i po u Sarajevu došlo je vrijeme za rastanak. Velika mi je čast i ponosan sam što sam bio dio fudbalskog kluba Sarajevo. Iz Sarajeva nosim samo lijepe uspomene. Želim se zahvaliti trenerima gospodinu Mirzi Varešanoviću i gospodinu Simonu Rožmanu, kao i njihovom stručnom štabu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hvala svim doktorima i fizioterapeutima na profesionalnom odnosu. Hvala svima koji su mi bili podrška, najveće hvala dugujem navijačima Horde Zla od kojih sam uvijek imao podršku", napisao je Radović.

Radović je na Koševo stigao iz Litvanije, a prethodno je nastupao za Velež, Radnik iz Bijeljine, Zemun, Voždovac, Vojvodinu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Najbolji i najefikasniji fudbal bio je za mandata Mirze Varesanovica i treba ga vratiti. Mislim da se Kodro opet nece snaci ako bude trener, bilo bi bolje nekoga iz PL BiH Jagodic onaj iz Slobode ili. Nazalost Coric je vec u skretnicarima.
1 0
BAJSJECAR1977
Prevara od trenera,Rožman,ostani dole ili idi još južnije,samo ne vračaj se u Sloveniju...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi