FOTO: EPA

Torinski klub potvrdio

Thiago Motta novi trener Juventusa! · Zvanično

Haris Zilić

Italijansko-brazilski stručnjak iz plejade mledih trenera 41-godišnji Thiago Motta novi je trener Juventusa, a na vrućoj klupi Stare dame iz Torina zamijenit će Massimiliana Allegrija.

Motta iza sebe ima nevjerovatnu sezonu u kojoj je uveo Bolognu u Ligu prvaka i to je bila više nego dobra preporuka da Juventus krene u akciju.

Ugovor sa Bolognom Motti ističe u junu ove godine tako da nije bilo prepreka oko novog angažmana.

Italijanski trener i torinski klub dogovrili su saradnju do 2027. godine, a u narednim danima će biti poznato i više detalja.

Trenerski put Motta je počeo trenirajući juniore PSG-a 2018. godine, a nakon toga je imao i tri samostalna angažmana.

Prije Boologne vodio je ekipe Genoe i Spezie, a igračku karijeru je završio 2018. godine u PSG-u. Odmah je uplovio u trenerske vode i pokazao da se itekako snalazi u ovom poslu.

Prethodne dvije godine sa Bolognom je napravio čudo i ova ekipa je postala hit ne samo u Italiji nego i fudbalskoj Evropi.

Ipak, pred Mottom je sada najveći izazov u dosadšanjoj kratkoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je kakvi su ciljevi i ambcijie velikog kluba kao što je Juventus, a to sve nosi i određen pritisak.

Vidjet ćemo kako će se Motta snaći u cijeloj priči, ali navijači Juventusa su optimistični što se tiče preuzimanja kluba sa trenerske klupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.