Thiago Motta nije ni došao u Juventus, a već se zna koju trojicu igrača u timu smatra nedodirljivim

Od njih ima posebna očekivanja

Thiago Motta nije ni došao u Juventus, a već se zna koju trojicu igrača u timu smatra nedodirljivim

Edmir Škorić

Novi trener Juventusa Thiago Motta dobro poznaje ekipu, ali trojicu fudbalera tog tima smatra nedodirljivima i gradit će budućnost na njima.

La Gazzetta dello Sport izvještava da Thiago Motta smatra Andrea Cambiasa, Kenana Yildiza i Nicola Fagiolija trojicom nedodirljivih igrača u svojoj ekipi, bez obzira što su tu i mnoge druge "velike face".

Motta će postati novi trener Stare dame u sezoni 2024-25. Gazzetta javlja da će Bianconeri početkom juna potvrditi imenovanje menadžera, no prema pisanju lista, Mottina vladavina Allianz stadionom je 'praktički počela'.

Kako se navodi, bivši trener Bologne već je identificirao tri nedodirljiva igrača u svojoj ekipi, a to su Cambiaso, Yildiz i Fagioli.

Italijanski defanzivac nedavno je produžio ugovor do 2029., Yildiz će uskoro također potpisati novi ugovor, a Fagioli se upravo vratio sa sedmomjesečne zabrane zbog afere s klađenjem.

Oglasi

Motta se nada da će zadržati Gleisona Bremera u ekipi i formirati odbrambeno partnerstvo s Riccardom Calafiorijem, no Bianconeri će možda morati prodati Brazilca kako bi bilanca ostala pozitivna.

Sljedeće sedmice Cristiano Giuntoli će imati 'odlučujući' sastanak s agenticom i majkom Adriena Rabiota, Veronique, kako bi utvrdili hoće li Francuz produžiti svoj boravak nakon 2024. Bayern München i nekoliko klubova Premier lige zainteresirani su za bivšu zvijezdu PSG-a koja je igrala kod Motte dok je ovaj radio u PSG-u.

Budućnost Federica Chiese i dalje je neizvjesna, a isto vrijedi i za Wojciecha Szczesnyja jer je Juventus postigao načelni dogovor oko potpisivanja Michelea Di Gregorija iz Monze.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je pod vodstvom Maxa Allegrija osvojio Kup i izborio Ligu prvaka, ali mnogi su kritikovali način na koji je ekipa igrala pod njegovim vodstvom, da bi na kraju pala odluka o promjeni trenera, a samim tim i filozofije u igri.

Motta je uradio čudo s Bolognom, pa od ekipe koja se bori za opstanak stvorio ekipu koja je završila na petom mjestu i tako izborila grupnu fazu Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi