Očekuju se pojačanja

Krenule igračke promjene i u Banjaluci - Uprava kluba se zahvalila petorici fudbalera · Zvanično

Esmer Oštraković

Ekipa Borca iz Banjaluke koja je aktuelni prvak naše zemlje krenula je pripreme za novu sezonu sa novim trenerom, a to je Mladen Žižović.

Nakon uvodnog dijela priprema fudbaleri Borca će otputovati za Sloveniju gdje će boraviti od 17. do 28. juna.

U Sloveniji će bosanskohercegovački prvak odigrati i tri prijateljska susreta, a dva protivnika su poznata - to su Celje i UTA Arad.

Danas su iz Borca zvanično potvrdili kraj saradnje sa pet fudbalera i to baš onako kao što smo ranije i najavili.

Tako naredne sezone dres Borca neće nositi Jovan Nišić, Vasilije Terzić, Stefan Fićović, Milan Makarić i Slobodan Đekić.

"Pamtićemo da ste bili dio naše šampionske generacije i da ste na terenu dali svoj pun doprinos Borčevim pobjedama

Momci, hvala vam i sretno vam bilo u nastavku karijera", stoji u objavi Borca.

Navijači Borca strahuju, a Blagaić poručuje: Nemam komentar

Jakov Blagaić je u prošloj sezoni briljirao u dresu Borca. No, ugovor mu je istekao, a da li će ostati na Gradskom stadionu ili promijeniti sredinu, u ovom trenutku se ne zna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SportSport.ba je uspio dobiti Blagaića, no 24-godišnji vezni fudbaler nije htio govoriti o pregovorima s Borcem, a niti o eventualnoj saradnji sa nekim drugim klubom. Ostao je Blagaić "zakopčan" do grla.

"Ne bih uopće ništa komentarisao. Hvala vam na pozivu, ali nemam komentar", kratko je istakao Blagaić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.