Navijači Borca strahuju, a Blagaić poručuje: Nemam komentar
Blagić i Julardžija u duelu

Da li će ostati u Banjaluci?

Navijači Borca strahuju, a Blagaić poručuje: Nemam komentar

Adnan Beganović

Jakov Blagaić je u prošloj sezoni briljirao u dresu Borca. No, ugovor mu je istekao, a da li će ostati na Gradskom stadionu ili promijeniti sredinu, u ovom trenutku se ne zna.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Borac iz Banjaluke, započeo je sa pripremama za novu sezonu. S obzirom na sporazumni raskid saradnje sa Vinkom Marinovićem, jučerašnju prozivku je izvršio sportski direktor, a od danas će treninge voditi novi šef struke Mladen Žižović.

Mnogobrojni igrači iz šampionske ekipe se nisu pojavili na prozivci s obzirom da su im istekli ugovor, a dogovori oko novih nisu postignuti. Jedan od njih je i jedan od najboljih igrača Borca u prošloj sezoni Jakov Blagaić.

Upravo njegov izostanak s prozivke je ponajviše zabrinuo navijače banjolučkog kluba, a odmah nakon završetka sezone se po kuloarima špekulisalo o njegovom prelasku u mostarski Zrinjski.

Ništa neuobičajeno za transfer period, a nezvanične informacije govore da je Borac u pregovorima sa Blagaićem i da ga želi zadržati u svojim redovima.

SportSport.ba je uspio dobiti Blagaića, no 24-godišnji vezni fudbaler nije htio govoriti o pregovorima s Borcem, a niti o eventualnoj saradnji sa nekim drugim klubom. Ostao je Blagaić "zakopčan" do grla.

Oglasi

"Ne bih uopće ništa komentarisao. Hvala vam na pozivu, ali nemam komentar", kratko je istakao Blagaić.

Na osnovu njegovog odgovora je teško bilo šta zaključiti. No, sigurni smo da ni iz Borca neće mnogo čekati. Pripreme za narednu sezonu su počele, za pet dana aktuelni prvak naše zemlje putuje na pripreme u Sloveniju i svakako je želja struke da u autobusu budi svih igrači na koje će računati.

Borac je Blagaića "digao" u fudbalsku orbitu. Vezni fudbaler je u Banjaluku stigao početkom prošle godine i to nakon što je osam mjeseci bio bez kluba. U svojoj prvoj sezoni, odnosno polusezoni u dresu Borca nije pružao očekivane partije.

Blagaić u duelu sa Velićem (Igman)

Trebalo je Blagaiću vrijeme za prilagodbu, da bi u prošloj sezoni "eksplodirao". Bio je "motor" šapionske ekipe i jedan od najzaslužnijih za titulu.

Ukupno je za Borac u prošloj sezoni odigrao 37 utakmica uz učinak od šest pogodaka i 14 asistencija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Valjda ce neko iz Sarajeva na vrijeme reagovati te ga uzeti. Dobar igrac,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi