Račić ponovo u Borcu nakon odrađene posudbe

Pojavio se na prozivci

Račić ponovo u Borcu nakon odrađene posudbe

Adnan Beganović

Mladi reprezentativac naše zemlje, Filip Račić, vratio se u Borac s posudbe u GOŠK-u iz Gabele.

Aktuelni prvak naše zemlje, banjolučki Borac je juče započeo s pripremama za narednu sezonu. Iznanđujuće, prozivku nije obavio Vinko Marinović jer je samo nekoliko sati prije prvog treninga sporazumno raskinuo saradnju sa klubom i svoju karijeru će nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Čelni ljudi Borca su ekspresno reagovali, odnosno nekoliko sati nakon što su obavijestili javnost da su se razišli sa Marinovićem, za novog šefa struke su imenovali Mladena Žižovića, koji će danas voditi trening.

Prozivku je obavio sportski direktor Oliver Jandrić, a na prvom treningu aktuelnog prvaka naše zemlje nije bilo nekoliko igrača iz prošle sezone (Blagaić, Jurilj, Fićović, Pavlović, Nišić, Terzić, Makarić i Đekić), dok je od novih lica prvom treningu prisustvovao Luka Misimović.

Na prozivku se javio i mladi reprezentativac naše zemlje, Filip Račić, koji je u prošloj sezoni nastupao za Zvijezdu 09 i GOŠK kao posuđen igrač i on će se pokušati nametnuti novom stručnom štabu.

Dodajmo i da će Borac ubrzo kao svog novog fudbalera predstaviti Juricha Carolina. Radi se o fudbaleru koji je posljednje tri sezone igrao za poljski klub Miedz Legnica, a sada postaje slobodan igrač.

Oglasi

Ranije u karijeri je igrao još za poljski Stomil, te za nizozemske klubove NAC Breda, FC Den Bosch, te u mladim kageorijama za PSV, AZ, Fortune i Hoensbroek.

Rođen je na Nizozemskim Antilima i igrao je 23 puta za mlađe selekcije Nizozemske, no sada nastupa za A tim Kurasaa gdje je na 10 utakmica postigao jedan gol.

No, on neće biti jedino pojačanje u ovoj sezoni. Čelnici kluba uveliko rade na dovođenju novih fudbalera, a u isto vrijeme pregovaraju sa Blagaićem i Juriljem oko potpisivanja novih ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo da će potpis na novi jednogodišnji ugovor u narednim danima staviti iskusni Stojan Vranješ, te da će Borac 17. juna otputovati u Sloveniju gdje će obaviti glavni dio priprema za narednu sezonu.

U Sloveniji će Borac odigrati tri prijateljska susreta, a dva protivnika su poznata. To su Celje i UTA Arad.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugovina
Ovo je onaj što je odmah na početku utakmice napravio glupi crveni karton da olakša posao Borcu. Zbog toga neće nikada ni napraviti transfer van BiH.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi