Iznenađujuća vijest iz Mostara

Željko Petrović nije više trener Zrinjskog

Haris Zilić

Iznenadne promjene u redovima HŠK Zrinjski. Željko Petrović nije više trener aktuenih osvajača Kupa Bosne i Hercegovine i viceprvaka naše zemlje.

Došlo je do raskida saradnje između mostarskog kluba i crnogorskog stručnjaka pred sami početka prirpema za novu sezonu.

Ovo je svakako vijest koju niko nije očekivao, kako u Mostaru, tako i u bh. javnosti.

Plemiće očekuje prozivka i početak priprema, a 25. jula i prva evropska utakmica u drugom pretkolu Konferencijske lige.  Zrinjski je saznao protivnika, a igrat će sa boljim iz dvomeča Bravo (Slovenija) - Connah's Quay Nomads (Vels). Ekipu će privremeno preuzeti Mario Ivanković.

Zrinjski se oglasio i saopštenjem nakon raskida saradnje sa Petrovićem.

"S obzirom na činjenicu da je iza gospodina Petrovića uspješnih šest mjeseci na klupi Plemića, a što je okrunjeno osvajanjem Kupa BiH, HŠK Zrinjski želi jasno naglasiti da su na današnjem razgovoru u obzir uzete sve okolnosti nakon čega je postignut dogovor o razlazu koji je bio prijateljski.

"Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom.

Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu.

Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših europskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu, izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

S obzirom na iznad navedeno, HŠK Zrinjski odlučio je novim šefom stručnog stožera imenovati Marija Ivankovića, koji će danas u 18.30 sati okupiti momčad i krenuti u pripreme za novu sezonu.", stoji u saopštenju mostarskog kluba

Poznat je i plan prirpema koje počinju 20. juna. Uvodni dio biti će održan u Mostaru, gdje će 28. jun ugostiti KF Vllaznia, albanski klub koji će također igrati u pretkolima Konferencijske lige.

Zatim od 30. juna do 12. jula u Svetom Martinu na Muri, a za boravka u Hrvatskoj čekaju ih tri provjere – protiv NK Lokomotiva, protiv FC Zorya iz Ukrajine, te protiv NK Slaven Belupo.

Generalka je zakazana za 18. juli u Mostaru. Protivnik će biti FK Željezničar.

Raspored utakmica HŠK Zrinjski (pripreme)

Mostar, 28.6.
HŠK Zrinjski – KF Vllaznia

Cerkvenjak, 4.7.
NK Lokomotiva – HŠK Zrinjski

Stojnci, 8.7.
FC Zorya – HŠK Zrinjski

Koprivnica, 12.7.
NK Slaven Belupo – HŠK Zrinjski

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostar, 18.7.
HŠK Zrinjski – FK Željezničar

Zrinjski bu uskoro trebao i obavijestiti javnost o nasljedniku Željka Petrovića na klupi tima iz Mostara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.