Poznat plan priprema HŠK Zrinjski: Protivnici iz četiri zemlje, generalka protiv FK Željezničar

Plemići objavili raspored

Poznat plan priprema HŠK Zrinjski: Protivnici iz četiri zemlje, generalka protiv FK Željezničar

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Viceprvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski, objavio je plan priprema za narednu sezonu.

Nakon Evropskog prvenstva koje večeras počinje u Njemačkoj, čeka nas nova uzbudljiva sezona kako u Bosni i Hercegovini tako i u evropskim takmičenjima.

Kao viceprvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski igrati će pretkola Konferencijske lige gdje je ispisao historiju kao prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog UEFA-inog takmičenja.

Sada će imati teži put za kvalifikovati se u grupnu fazu, a svakako da će cilj u narednoj sezoni biti i deveta titula prvaka Bosne i Hercegovine u klupskoj historiji.

Poznat je sada i plan priprema. One će početi 19. juna i trajati do 25. jula i do tada je u planu odigravanje pet prijateljskih utakmica.

Uvodni dio biti će održan u Mostaru, gdje će 28. jun ugostiti KF Vllaznia, albanski klub koji će također igrati u pretkolima Konferencijske lige.

Oglasi

Zatim od 30. juna do 12. jula u Svetom Martinu na Muri, a za boravka u Hrvatskoj čekaju ih tri provjere – protiv NK Lokomotiva, protiv FC Zorya iz Ukrajine, te protiv NK Slaven Belupo.

Generalka je zakazana za 18. juli u Mostaru. Protivnik će biti FK Željezničar.

Raspored utakmica HŠK Zrinjski (pripreme)

Mostar, 28.6.
HŠK Zrinjski – KF Vllaznia

Cerkvenjak, 4.7.
NK Lokomotiva – HŠK Zrinjski

Stojnci, 8.7.
FC Zorya – HŠK Zrinjski

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koprivnica, 12.7.
NK Slaven Belupo – HŠK Zrinjski

Mostar, 18.7.
HŠK Zrinjski – FK Željezničar

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi