FOTO: EPA

Francuzi se spasili

Nizozemcima poništen pogodak nakon duge analize u VAR sobi, navijači nisu mogli da vjeruju

Haris Zilić

U duelu drugog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, Nizozemska je povela sa 1:0 protiv Francuske u 69. minuti, ali radost Lala je kratko trajala.

Xavi Simmons je pogodio nakon jedne odbijene lopte, ali pogodak je poništen.

Sudija Anthony Taylor kontaktirao je i VAR sobu i nakon duge analize, pogodak je na kraju poništen, a razlog je ometanje golmana.

Prilikom udarca Simmonsa, Dumfries je bio pored golmana Maignana i smatrali su u VAR sobi da je ometao golmana Francuske.

Navijači Nizozemske nisu bili zadovoljni ovom odlukom, ali od gola nema ništa.

Bilo je prilika u Leipzigu, ali generlano gledamo jednu od najslabijih utakmica na ovogodišnjem EURO-u.

Bodom iz ove utakmice i Francuska i Nizozemska bi skoro sigurno osigurale plasman u nokaut fazu, ali sigurno je da su nam ostali dužni.

O odluci VAR-a i sudije Taylora će vjerovatno biti rasprave, ali nije prvi put da se gol poništava jer igrač ometa golmana, iako Dumfries nije stajao ispred, nego pored golmana Francuske.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.