Hrvatska zna potencijalnog protivnika u osmini finala, a ako dobiju Italiju otvaraju velika vrata!

Vatrenima se namjestio žrijeb

Hrvatska zna potencijalnog protivnika u osmini finala, a ako dobiju Italiju otvaraju velika vrata!

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Hrvatska u ponedjeljak u trećem kolu grupe B na Evropskom prvenstvu igra odlučujući meč za plasman u nokaut fazu protiv Italije.

Vatrenim treba pobjeda da idu u nokaut fazu. Italija ima trenutno tri boda, Hrvatska je na jedan bod.

Dakle, Hrvatska pobjedom ide sigurno u nokaut fazu i to sa druge pozicije iz grupe B, a samim tim otvorili bi sebi i dosta toga u nastavku prvenstva.

Drugoplasirana selekcija iz grupe B u osmini finala bi igrala protiv drugoplasirane selekcije iz grupe A i to u Berlinu.

Dakle, ako Hrvatska savlada Italiju u osmini finala ih vjerovatno očekuje duel protiv Švicarske u prijestolnici Njemačke.

Oglasi

Moguće je da Hrvatska u osmini finala zaigra i protiv Njemačke ako bi Švicarci savladali Nijemce u trećem kolu i zauzeli prvo mjesto u grupi A, ali realnija je opcija da Švicarska bude druga u grupi A.

Drugim mjestom u grupi B Hrvatska otvara sebi još dobrih opcija. U četvrtini finala bi išli na pobjednika grupe C, a to je vjerovatno selekcija Engleske koja u osmini finala čeka trećeplasiranog iz grupe D, E, i F, dakle Englezi bi u osmini finala mogli igrati protiv Slovačke, Češke, Poljske, Austrije, Rumunije, Gruzije...

Osmina finala protiv Švicarske, a četvrtina finala protiv Engleske koja je u neredu ovo EURO i daleko od bilo kakve igre, potencijalne opcije za Hrvatsku.

Vatreni bi drugim mjesto u grupi B elminisali Španiju i domaćina Njemačku prije samog finala. U donjem kosturu su i pobjednici grupa E i D, pa bi recimo Hrvati u potencijalnom polufinalu igrali protiv Francuske ili Belgije recimo, eventualno Ukrajine, a od trećeplasiranih selekcija u donjem kosturu bi bile Škotska ili Mađarska, Poljska ili Austrija, odosno Srbija ili Slovenija, eventualno Danska.

Dakle, drugim mjestom u grupi Hrvati otvaraju sebi dobar žrijeb do kraja EURO-a, a znamo kako su prošli na SP u Kataru u noakut fazi, Danska, pa Rusija.

Hrvatska bi i sa dva boda mogla završiti među najboljim trećeplasiranim, ali u tom slučaju bi odlučivala gol razlika. Odgovaralo bi im onda da Škotska u grupi A bude trećeplasirana sa dva boda, a da u grupi D Poljska i Austrija azvrše grupu sa po jednim bodom, onda bi i Hrvatska i Srbija u osminu finala išle sa dva boda kao četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Dosta je kombinacija do kraja, ali Hrvatska ima skoro pa jasnu sliku prije duela protiv Italije u ponedjeljak u Leipzigu.

Top Komentari

Pajkan
Namjestio se klinac...protiv Italije da se izvlacis.
3 1
Madrid15
Vjerujem da možemo proći naše morske susjede uz pomoć navijača i ako budemo na nivou. Trebali bi mlađi igrači dobiti priliku.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi