Navijači Srbije i Slovenije sreli se na ulici nakon jučerašnje utakmice, uslijedilo je (ne)očekivano
FOTO: EPA

Malo i lijepih scena iz Njemačke

Navijači Srbije i Slovenije sreli se na ulici nakon jučerašnje utakmice, uslijedilo je (ne)očekivano

Esmer Oštraković

Jučer su utakmicu drugog kola grupe C na Evropskom prvenstvu odigrale reprezentacije Slovenije i Srbije, a pobjednika nije bilo. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Slovenci odlično otvaraju meč i ekipa Matjaža Keka je dominirala u uvodnim minutama susreta. Već u četvrtoj minuti prva šansa. Čerin s 20 metara tuče, brani golman Srbije Rajković.

Četiri minute kasnije Rajković ponovo spašava. Mlakar je ovog puta isprobao udarac, nije uspio zabiti.

Mnogo sreće imali su reprezentativci Srbije u 38. minuti kada je Elšnik dobro šutirao, ali je pogodio stativu, a u nastavku akcije Šeško prebacuje gol iz jako dobre pozicije.

Srbija velikom šansom otvara drugo poluvrijeme. Tadić proigrava Mitrovića koji je sam ispred Oblaka, no golman Slovenije mu skida zicer.

Oglasi

Ipak, prvi do vodstva stižu Slovenci. Nakon sjajne kontre Elšnik je centrirao, a na pravom mjetu bio je Karnični koji je postigao gol za veliko slavlje Slovenaca.

Kada se činilo da će Slovenija upisati pobjedu ukazao se fenomenalni Luka Jović, a minuta na semaforu bila je 96, te je Srbija došla do boda.

Obzirom na veliki ulog na ovoj utakmici, ali i na činjenicu da smo već vidjeli nekoliko sukoba, završetak ove utakmice donio je možda i nešt neočekivano.

Naime, nakon utakmice navijači Srbije i Slovenije su se zagrlili, te su zajedno zapjevali veliki hit sa ovih prostora.

"Kako je dobro, vidjeti ti te opet, staviti ruke na tvoja ramena. Kao nekad, poljubi me nježno, za ona dobra, dobra, dobra stara vremena", orila se pjesma zagrljenih navijača.

Oglasi

Ljut je nakon utakmice bio i Rade Bogdanović

Stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović ne vidi ništa pozitivno u igri Srbije na meču protiv Slovenije. Posebno je bio ljut na Milinkovića-Savića.

"Da se ne zavaravamo, ovo je jako loše. Sve što je dobro došlo je iz prekida. Imali smo sreće da postignemo gol.

Ako ovako budemo igrali s Dancima, crno nam se piše. Nema ovdje nikakve igre", rekao je Bogdanović, a potom se okrenuo Sergeju Milinkoviću-Saviću.

"Ja sam izvrijeđao Milinkovića-Savića ovdje u studiju. Trči k'o baba za onim bekom kada smo primili gol.

Nisu htjeli ljudi više da igraju. Doktorski rad jednog fudbalskog trenera kako želi ekipa da mu igra, nije imao sreće hvala Bogu za nas"

"Milinković-Savić kako zatvara kod gola. Ovo je sramota na ovom nivou. Idemo grlom u jagode, pa dokle 'doćeramo'. Kasno je za bilo kakvo pametovanje", poručio je Bogdanović.

Top Komentari

DDG
Nastavlja se opsjednutost ovog portala sa Srbima i njihovim navijačima. Novinarstvo svakim danom propada sve dublje. Po naslovu prilog je o susretu srbijanskih i slovenačkih navijača ali prvo se opiše (prepiše) izvještaj o utakmici i onda jedan pasus o samoj temi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi