Vincent Kompany će imati zanimljiv tim na raspolaganju (Foto: AFP)

Dosta novih imena

Niko nije ni slutio da će Bayern promijeniti pola tima: Njemački velikan u neočekivanim transferima

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je ovog ljeta odlučio promijeniti pola tima. Novi trener Vincent Kompany na raspolaganju će imati veliki broj novih igrača, a očekuje se odlazak brojnih starosjedioca.

Bayern je nakon sezone bez trofeja odlučio napraviti veliki remont u ekipi. Novi trener Vincent Kompany dobit će nove igrače, a dobar dio onih koji su nosili igru prethodnih sezona napustit će klub u ljetnom prijelaznom roku.

Očekuje se da klub napuste dugogodišnji članovi Kingsley Coman, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Noussair Mazraoui i Matthijs de Ligt, a zamjene su već spremne.

Prvi je u Minhen sletio japanski defanzivac Hiroki Ito iz Stuttgarta u poslu vrijednom 30 miliona eura. Ovaj fudbaler može igrati na mjestu štopera, ali i na lijevom boku.

Napadački dio ekipe pojačat će Michael Olise. Fenomenalni ofanzivac stiže iz Crystal Palacea, posao je dogovoren i 22-godišnji francuski internacionalac ubrzo dolazi na potpis ugovora.

Ova dva transfera za sada su završena, a u narednim danima očekuje se još nekoliko izuzetno zanimljivih poslova i dolazak fudbalera za koje niko nije ni slutio da bi u narednoj sezoni mogli nositi dres Bayerna.

Navodno su Bavarci u pregovorima o transferu veziste Intera i reprezentacije Turske Hakana Calhanoglua. Spominje se čak cifra od 60 miliona eura.

Također, Xavi Simons je predmet interesovanja bavarskog kluba. S njim su pregovori u toku i o eventualnom transferu više će se znati u narednim danima.

Čovjek kojeg svi gotovo sigurno vide u Minhenu je portugalski veznjak Joao Palhinha. Fulham je već odbio dvije ponude Bayerna, a na stolu je trenutno treća od 46 miliona eura, koja bi na kraju trebala biti dovoljna.

Planirao je Bayern dovesti i reprezentativca Njemačke Jonathana Taha iz Leverkusena, kako bi dodatno pojačao štoperske pozicije. Posao se činio završenim, ali trenutno sve stavljeno na čekanje i transfer nije siguran.

Interesantno je svakako da su engleski mediji jutros objavili kako je najveći njemački klub u svoje redove spreman dovesti i portugalskog fudbalera Bernarda Silvu.

Iskusni ofanzivac ima opciju odlaska iz Manchester Cityja ako neko aktivira klauzulu u ugovoru od 50 miliona funti. To navodno Bayern planira učiniti i neće biti iznenađenje ako Bayern dovede i Silvu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najveći njemački klub definitivno će izgledati mnogo drugačije u odnosu na prethodne sezone. Bit će tu dosta novih fudbalera, a vidjet ćemo kako će to sve s klupe voditi Belgijanac Vincent Kompany.

Sezona bez trofeja definitivno se ne smije ponoviti. Zbog toga je rukovodstvo Bayerna i odlučilo napraviti brojne promjene i bit će zanimljivo vidjeti kako će to sve izgledati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.