Olise pravi transfer karijere, a Englezi samo pričaju u pravilu koje nikada ne smije prekršiti
FOTO: EPA

Sve je jasno

Olise pravi transfer karijere, a Englezi samo pričaju u pravilu koje nikada ne smije prekršiti

Esmer Oštraković

Sinoć su svi ostali iznenađeni kada je The Athletic objavio da je veznjak Crystal Palacea Michael Olise odlučio da njegov naredni klub bude Bayern iz Minhena.

Gigant iz Njemačke dogovorio je sve sa njegovim trenutnim klubom, a kratkih rukava ostala je ekipa Chelseaja koja je pokušavala na sve načine da završi transfer sjajnog mladog igrača.

Uprava Newcastlea se borila do posljednjeg trenutka, a Manhcester United i Manchester City su se iz trke povukli dosta ranije.

Iako je prije godinu dana potpisao novi ugovor sa Crystal Palaceom, Olise će ubrzo biti predstavljen kao novi igrač Bayerna.

Transfer u ekipu iz Minhena osigurale su mu fenomenalne partije u Premiershipu, te deset postignutih golova i šest upisanih asistencija.

Oglasi

Dok Olise pravi transfer karijere Englezi najviše pričaju o striktnom pravilu koje će i ovaj mladi nogometaš, kao i ostatak Bayerna, morati poštovati.

Naime, Bayern ima ugovor sa Audijem koji je također vlasnik 8.33% ovog kluba i svi moraju poštovati pravilo kada je riječ o automobilima.

Kao dio dogovora igrači Bayerna, kao i stručni štab još od 2002. godine dobijaju automobil od Audija, a sami mogu da biraju model, te registracijske tablice.

Nakon što zaduže automobil sa njim moraju da dolaze u Sabener Strasse trening bazu, kao i na utakmice, te ostale događaje koje su vezane sa klubom.

Iako su Bentiliji, Bugatiji i Poršei dopušteni jer su dio Volkswagen grupe, neki igrači su u prošlosti itekako znali prekršiti ovo pravilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Neki od njih su Niklas Sule, Jerome Boateng, Philippe Coutinho i Kingsley Coman, a kazna koju plaćaju iznosi oko 50 hiljada eura.

Osim toga zabranjen mu je ulaz u prostorije trening centra i morao je automobil parkirati na ulicu, te se pješke vratiti na trening.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi