Bayern konačno održao bukvicu umišljenoj zvijezdi: "Nećeš, ne moraš! Nisi nezamjenjiv"
Kanadski fudbaler tražio previše novca (Foto: EPA)

Kratko i jasno

Bayern konačno održao bukvicu umišljenoj zvijezdi: "Nećeš, ne moraš! Nisi nezamjenjiv"

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern nije uspio postići dogovor o novom ugovoru s kanadskim fudbalerom Alphonsom Daviesom, pa će on i naredne sezone nositi dres bavarskog velikana.

Alphonso Davies je ovog ljeta imao namjeru napustiti Bayern. Brzonogi Kanađanin se povezivao s transferom u Real Madrid, činio je sve da se to desi, no na kraju su se Kraljevi povukli iz trke.

Nakon što se to desilo 23-godišnjak je započeo pregovore s Bayernom o nastavku saradnje. Međutim, dogovor nije postignut, Kanađanin je tražio previše novca i bavarski velikan se povukao iz pregovora.

Na kraju su mu odlučili udariti i šamar i poslati jasnu poruku da im više nije toliko bitan. Ostat će u ekipi, igrat će, ali s njim razgovora o novom ugovoru neće biti.

To znači da će Davies biti slobodan u izboru novog kluba po isteku ugovora u ljeto 2025. godine. Potvrdili su to i njemački mediji.

"Rukovodstvo Bayerna je dogovorilo da se uđe u posljednju godinu ugovora s Daviesom. To je trenutni status jer ne postoji nikakva ponuda Real Madrida. Bayernu će prihvatiti da Davies ode kao slobodan igrač u ljeto 2025. godine", navodi Sky.

Oglasi

Davies je od bavarskog velikana tražio nestvarnu cifru za potpis novog ugovora. U Minhenu su odbili zahtjev.

"Prethodnih dana se razgovaralo, ali dogovor nije postignut. Bayern je poboljšao ponudu, no Davies je tražio 20 miliona eura godišnje. Šefovi Bayerna ne žele ludovati i imaju jasne limite kada su plate u pitanju", navodi se.

Davies će tako, izuzev ako se ne desi neka luda ponuda do kraja prijelaznog roka, ostati član Bayerna u čije je redove stigao 2018. godine iz Vancouvera.

U Minhen ga je doveo tadašnji sportski direktor Hasan Salihamidžić. Plaćen je 14 miliona eura i potpuno se isplatio najvećem njemačkom klubu.

Oglasi

Davies je u Bayernu postao jedan od najboljih bekova svijeta. Ono što ga krasi je nevjerovatna brzina i mnogi bi ga rado vidjeli u svojim redovima.

Kanadski reprezentativac je u dresu Bayerna odigrao 195 utakmica i ima učinak od 11 golova i 31 asistenciju.

Interesantno je svakako istaći da su se Bavarci na opće iznenađenje odlučili odreći usluga nekoliko velikih zvijezda koji su prethodnih godina nosili igru ovog tima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na izlaznim vratima su Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Matthijs de Ligt, Kingsley Coman i Serge Gnabry, a na transfer listu je stavljen i Noussair Mazraoui.

Prvo pojačanje za novu sezoni je japanski štoper Hiroki Ito, a uskoro bi u klub trebao doći i njemački reprezentativac Jonathan Tah.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Ahahahaha.. e kreteni od dnovinara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi