Marc Guiu nema namjeru gledati utakmice s klupe (Foto: EPA)

Marc Guiu odlazi za samo šest miliona

Katastrofa u Barci, ostaju bez mlade zvijezde: Dečko ne želi gledati u leđa Lewi od 36 godina

Midhat Šljivak

Mladi napadač Marc Guiu (18) odlučio je napustiti Barcelonu i karijeru će vjerovatno nastaviti u redovima londonskog Chelseaja.

Marc Guiu odlučio je napustiti Barcelonu u kojoj je proveo kompletnu omladinsku karijeru. Razlog je činjenica da mu je saopšteno kako neće imati previše prostora za igru pored 36-godišnjeg Roberta Lewandowskog.

Talentovani mladi fudbaler nije odgovorio na ponudu katalonskog tima o novom ugovoru. Odlučio je otići, a Chelsea je čini se tim koji je pobijedio u borbi za njegov potpis.

U igri je još uvijek i Bayern. Međutim, Plavci iz Londona mnogo su bliže realizaciji transfera i Guiu će po svemu sudeći završiti na Stamford Bridgeu.

Nevjerovatno je svakako da će 18-godišnjak napustiti Barcu za samo šest miliona eura. Tolika je odštetna klauzula u njegovom ugovoru koji vrijedi do ljeta naredne godine.

Tako će mladi napadač put Premiershipa jer mu ne pada na pamet gledati u leđa iskusnom Robertu Lewandowskom koji će uskoro proslaviti 36. rođendan i koji će kod Hansija Flicka sigurno biti prvi napadač.

Marc Guiu debitovao je za prvi tim Barcelone sa 17 godina. Ušao je u igru protiv Athletic Bilbaa i nakon 23 sekunde u igri zabio je gol za pobjedu.

Ukupno je 18-godišnjak za prvi tim nastupio u sedam utakmica i postigao je dva pogotka, po jedan u La Ligi i Ligi prvaka.

Navijači Barce ne mogu da vjeruju da će za samo šest miliona eura ostati bez velikog talenta. Sada je međutim kasno za sve i Guiu je spakovao kofere.

Robert Lewandowski nema sezonu za pamćenje

Robert Lewandowski ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine i usprkos poznim godinama vjerovatno će biti prvi izbor u napadu kod Hansija Flicka.

Previše opcija u vrhu napada njemački stručnjak nema. Pitanje je samo šta će se desiti ako Lewa zakaže i u novoj sezoni.

Nije iskusni Poljak previše pokazao prethodnih sezona. U prošloj je zabio 26 pogodaka u 50 nastupa, a ukupno je nastupio u 95 utakmica i ima učinak od 59 golova i 17 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba istaći da Barca pored Lewe ima i mladog Brazilca Vitora Roquea. Međutim, sve se više spominje i njegov odlazak iz kluba.

Vidjet ćemo hoće li eventualno Barca dovesti još nekog klasičnog napadača. On bi po svemu sudeći mogao biti neophodan jer previše opcija nema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.