Hansi Flick u ogromnim problemima - Barcelona ne može registrovati devet igrača za narednu sezonu
FOTO: EPA

Zbog problema sa financijama

Hansi Flick u ogromnim problemima - Barcelona ne može registrovati devet igrača za narednu sezonu

Esmer Oštraković

Kada je riječ o financijskim problemima trenutno se ne naziru bolji dani za Barcelonu i pitanje je kako će se svi njihovi problemi na kraju riješiti.

Upravo zbog toga, kako javljaju španski mediji, Barcelona ne može registrovati čak devet igrača za narednu sezonu i to sasvim logično predstavlja veliki problem upravi ovog kluba.

Već nekoliko godina Barcelona ima problema sa novcem, a u posljednjim sezonama pronalazili su ranze načine da zarade novac kako bi ispunili sve što od njih traži La Liga.

Tako su čak prodali prava na Barca studio, te su uradili još mnogo drugi stvari 2022. i 2023. godine.

Ipak, Barcelona opet ima problam za tzv. "salary capom" iako je on pao sa 558 miliona funti, na 232 miliona funti na startu prošle sezone.

Oglasi

Kako prenose Španci Barcelona do kraja mjeseca mora pronaći oko 130 miliona eura ili će se pronaći u novim ogromnom problemima kada je riječ o dovođenju fudbalera.

Ali, to nije sve jer kako tvrde Španci Barcelona ne može da registruje čak devet od 25 igrača koji su igrali za ovaj tim u prošloj sezoni.

Sergi Roberto i Marcos Alonso će 30. juna postati slobodni igrači, a istog dana istuču i posudbe Joao Cancelu i Joao Felixu.

Također tog dana kao igrači Barcelone više neće biti registrovani Inigo Martinez i Vitor Roque jer su bili registrovani za samo jednu sezonu.

Produkti La Masie Alejandro Balte, Lamine Yamal, Pau Cubarsi i Hector Fort svi čekaju svoj prvi seniorski ugovor koji mora formalno biti odobren od strane La Lige.

Osim toga Barcelona se bori sa čelnicima La Lige oko Gavija, te je pitanje i kako će sve završiti kada je riječ o tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neki igrači poput Ansu Fatija, Erica Garcie, Clementa Lengleta i Sergina Desta se vraćaju sa posudbe i automatski su registrovani za narednu sezonu i njihove plate se računaju protiv salary capa.

Svi u Barceloni se uzdaju da će pronaći 130 miliona eura do kraja mjeseca, a najveće nade polažu u ugovor sa Nikeom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Članak pun pravopisnih i štamparskih grešaka. Sramota. Ugovor sa Nike će biti uskoro potpisan, pa će Barça razočarati pretencioznog dnovinara koji je ovo kucao.
0 1
ubnt
Hahahaahahshahahahaha, koja sprdacina i yebacina od kluba. Pravda je spora ali dostizna. Zbog sistematske kradje sa Negreirom sve dolazi na naplatu. Kriminalci.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi