Zekić ne računa na fudbalera iz Venecuele

Adalberto Penaranda otpisan u FK Sarajevo? · Saznajemo

Admin Čaušević

Avantura Adalberta Penarande u dresu FK Sarajevo mogla bi trajati manje od godinu dana jer kako SportSport saznaje Zoran Zekić više ne računa na usluge iskusnog fudbalera iz Venecuele. 

Nakon uvodnog dijela priprema u Sarajevu, ekspedicija Bordo kluba se priprema na odlazak u Sloveniju, a kako sada stvari stoje u autobusu neće biti Penarande.

Iskusni ofanzivni vezni je jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici, ali je njegova disciplina i profesionalan odnos pod znakom pitanja.

Zekić je poznat kao poprilično strog i autoritativan trener pa na neki način i ne čudi odluka da otpiše Penarandu koji je na Koševo stigao prošlog ljeta.

S obzirom na važeći ugovor do kraja maja 2026. godine preostaje da se vidi da li će Penaranda i FK Sarajevo uspjeli pronaći zajednički jezik kako završiti cijelu situaciju.

Ovaj 27-godišnjak je na Koševo stigao kao veliko pojačanje, ali nikako nije uspjevao igrati u kontinuitetu pa se njegovo dovođenje može okarakterisati kao promašaj.

Uspio je uvezati 20 nastupa u svim takmičenjam uz samo jedan gol i dvije asistencije što je definitivno daleko ispod njegovog renomea.

Adalberto Penaranda FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

16 nastupa
7 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Fudbaleri Sarajeva će od sutra početi sa treninzima u slovenkom Roglu gdje će ostati sedam dana. U Sloveniji su u planu tri utakmice.

Prva je već u četvrtka protiv Ute Arad, a u petak slijedi znatno izazovniji duel, odnosno okršaj sa slavnim ukrajinskim timom. Shaktharom iz Donetska.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalna proba za novu sezonu je duel sa Olimpijom 3. jula. Poslije toga slijedi povratak u BiH i posljednje pripreme za takmičarske utakmice.

Novu takmičarsku godinu Sarajevo počinje u dalekom Kazahstanu gdje će 11. jula gostovati Aktobeu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konfernecijsku ligu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.