Nidal Čelik produžio ugovor sa FK Sarajevo

Do 2027. godine

Nidal Čelik produžio ugovor sa FK Sarajevo

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Aktivno je u FK Sarajevo, a danas je ozvaničen još jedan potpis u Bordo klubu. Ugovor je produžio talentovani Nidal Čelik (17), koji je prošle sezone dobio priliku i da zaigra za prvi tim.

Čelik je odigrao deset utakmica u WWin ligi i jednu utakmicu u Kupu Bosne i Hercegovine i Uprava kluba je bila zadovoljna prikazanim.

Pomenuti fudbaler je prošao sve omladinske selekcije FK Sarajevo, a redovan je omladinski reprezentativac naše zemlje i interesantno igrao je za selekcije.

Čelik je nosio dres U15, U16, U17, 18, U19 reprezentacije naše zemlje, a debitovao je i za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Bio je kapiten U18 i U19 reprezentacije naš zemlje, a novi ugovor sa Bordo timom produžio je do 2027. godine.

Oglasi

"FK Sarajevo obavještava navijače da je produžio ugovor sa sedamnaestogodišnjim Nidalom Čelikom do 2027. godine.

Izuzetno smo sretni što smo dogovorili nastavak saradnje sa jednim od najvećih talenata u svojoj generaciji, ne samo u Bosni i Hercegovini već i šire. Ovo je potvrda vjere kluba u njegov kvalitet, rad i predanost, ali i njegove ljubavi prema klubu i posvećenosti našim zajedničkim ciljevima.

Kako se radi o mladom igraču, očekujemo njegov dodatni razvoj u narednim godinama, što se poklapa i sa vizijom razvoja našeg kluba.

„Produžio sam vjernost bordo klubu do 2027. godine i zahvalan sam na ovoj prilici.

Čast je nositi ovaj dres i predstavljati ne samo tim, već i čitavu grupu navijača koji stoje iza nas. Ono što mogu obećati je da ću nastaviti davati sve od sebe na terenu i opravdati očekivanja cijele bordo porodice”, rekao je Čelik.

Nidal Čelik, u vrlo kratkom vremenu postao je jedan od stubova odbrane našeg tima, te standardni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Želimo mu puno sreće i uspjeha u dresu našeg kluba", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

FK SARAJEVO PRODUŽIO UGOVOR SA NIDALOM ČELIKOM ✍️ FK Sarajevo obavještava navijače da je produžio ugovor sa...

Posted by FK Sarajevo on Thursday, June 27, 2024
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Dobar igrac i zasluzije ugovor.
1 0
FRLegioen
Prezime mu odlcno!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi