Vllaznia slavila trijumf

Albanci bolji od Zrinjskog pod Bijelim brijegom

Admin Čaušević

Zrinjski pod vodstvom Marija Ivankovića je pripremni period za novu sezonu započeo minimalnim porazom (0:1) od Vllaznije na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Vllaznia je već neko vrijeme na pripremama u Hercegovini što su Plemići iskoristili za odigravanje prijateljskog duela sa albanskim timom.

Trenutak odluke desio se već u 2. minuti kada je nakon jednog ubačaja u kaznenom prostoru najpribraniji bio Balaj.

Utakmica je protekla u tempu slabijeg intenziteta što je i očekivano pošto se obje ekipe nalaze na pripremama i prioritet nije rezultata.

U finišu susreta Plemići su mogli izjednačiti preko Memije, ali je desni bek iz blizine šutirao preko gola i nije uspio zabiti.

Za Zrinjski je debitovao i Fran Topić, pojačanje iz Dinama, te se može reći da je bio jako agilan po ulasku u igru.

Startna postava Zrinjskog je izgledala ovako: Marić, Ćorluka, Barišić, Tičinović, Šunjić, Ivančić, Savić, Posavec, Malekinušić, Ćuže, Mulhusejnović.

Osvajač Kupa BiH pripreme nastavlja u Hrvatskoj, a naredni protivnik je ekipa zagrebačke Lokomotive. Meč se igra 4. jula.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.