Amra Džeko objavila fotografija u blizini Pelješkog mosta

Veliki transferi sve bliže

Džeko već krstari Jadranom luksuznom jahtom, Hajduku stigao i odgovor od Saudijaca za Rakitića

Admin Čaušević

Oni najzagriženiji navijači možda u sebi već odbrojavaju kada će Edin Džeko i Ivan Rakitić i zvanično postati fudbaleri Reala. Sve sluti da će se to na kraju i desiti. 

Džeko je u subotu igrao utakmicu u dresu Fenerbahčea, a Jose Mourinho je dao slobodan dan igračima turskog velikana.

Slobodan dan Džeko je iskoristio da posjeti Dubrovnik te uživa na Jadranskom moru. Potvrdila je to i njegova supruga Amra Džeko.

Uspješna manekenka je objavila fotografiju na Instagramu kako se nalazi s Džekom u blizini Pelješkog mosta pored bh. bisera na moru, Neuma.

S parom Džekom su se nalazila još dvojica igrača iz Fenerbahčea iz prošle sezone sa svojim partnericama, Rade Krunić i Miha Zajc.

Navijači Hajduka su optimistični i vjeruju da bi posao oko dolaska Džeke trebao biti završen tokom priprema Bijelih u Sloveniji.

Nagađa se kako je i Fenerbahče dao zeleno svjetlo da Džeko može ići te ni unosna ponuda iz Saudijske Arabije ne bi trebala spriječiti dolazak sjajnog golgetera na Poljud.

U međuvremenu na stranicama specijaliziranim za praćenje saudijskog fudbala pojavila se i velika vijest koja se tiče Ivana Rakitića.

Kao što je poznato plan sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića je da osim Džeke u Split dođe i Rakitić te bi i taj posao trebao biti okončan pozitivno.

Situacija je takva da su inicijalni pregovori između Hajduk i Al Shababa prošli vrlo dobro, uz to je Kalinić dobio dozvolu i za pregovore sa Rakitićem i njegovim predstavnicima.

"Ukoliko pregovori između Hajduka i Rakitićevih predstavnika prođu dobro, onda će Al Shabab 90 % prihvatiti ponudu", navode Saudijci.

Potražite više informacija na temu HNL:

Marko Livaja i Ivan Perišić sigurno ostaju, Džeko i Rakitić su sve bliže, još uz to na klupi Gennaro Gattuso. Sve su to razlozi da Hajduk bude u centru pažnje u novoj sezoni.

Ipak, zvučna imena na klupi i na terenu ne znače i uspjeh pa se Poljudu uopšte neće smjeti opustiti te će morati maksimalno ozbiljno shvatiti svoje rivale.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.