United dovodi mladog veznjaka

Ferguson: Istina je da pratimo Hazarda

A. Haznadarević

Nakon što se u više navrata spominjala zainteresovanost Manchester Uniterda za mladog Lilleovog veznjaka Edena Hazarda, i sam Alex Ferguson je priznao da u tim pisanjima ima istine.

Poznato je da United ima nedostataka u veznom redu, te da su ove sezone iz penzije morali vratiti veterana Paula Scholesa da bi popunio prazninu. Upravo zbog toga je veliki broj talentovanih veznih igrača dovođen u vezu sa ovim mančesterskim klubom. 

 

Menadžer tima sa Old Trafforda je konačno i sam priznao:

 

"Da, istina je. Pratimo ga, i ja sam ga gledao, ali to je moj zadatak. Moram pratiti dobre i kvalitetne igrače, te odabrati pravo pojačanje za klub", te je dodao da bi Belgijanac mogao biti upravo to što Unitedu treba:

 

"Hazard je upravo takav. Ima kvalitet i mnogo odličnih karakteristika. Posebno početno ubrzanje i jako je inteligentan", zaljučio je Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Inače Hazard se već duži period dovodi u vezu sa mnogim evropskim velikanima, a i sam je podgrijao te tvrdnje izjavom da bi volio otiči u jači klub, a kako stvari stoje United je među glavnim favoritima za njegovo dovođenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.