Svjestan težine zadatka u Dublinu

Jelić: Hannover bi nam bio prvi protivnik iz Liga petice

A. Haznadarević

Široki Brijeg u četvrtak gostuje St. Patrick'su u Dublinu, gdje će pokušati nadoknaditi zaostatak od jednog gola iz prvog meča drugog pretkola Evropske lige.

Ekipa sa Pecare ima dosta težak zadatak pred sobom, a toga je svjestan i predsjednik Zlatan Mijo Jelić. 

 

"Koliko god na Pecari sada žalili zbog prve utakmice i kobnog pristupa, šteta je već načinjena, pa postoji realna mogućnost da Široki drugo ljeto zaredom zapne na prvoj prepreci u Evropi", smatra Jelić.

 

Ipak, ono što najviše motiviše momčad Širokog je to što bi se u slučaju pozitivnog ishoda u revanšu, po prvi put imali priliku susresti sa jednim Bundesligašem.

 

"Još nikada jedan bh. klub u poslijeratnom razdoblju nije igrao s njemačkim protivnikom, nama bi to bio prvi protivnik iz Liga petice", kaže Jelić, koji se osvrnuo na mogući veliki ekonomski poticaj za ovog bh. Premijerligaša:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"To ne samo da bi puno značilo klubu zbog rejtinga protivnika, nego i zbog činjenice da bi novac od TV prava bio veći u odnosu na ono što smo dobivali do sada", zaključuje predsjednik Širokog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.