Rooney mjesec dana van terena

Napadač Manchester Uniteda, Wayne Rooney povrijedio se u jučerašnjem susretu njegove ekipe i londonskog Fulhama.

Podsjetimo, Rooney je ušao u igru u 68. minuti  zamjenivši Shinjija Kagawu, a nedugo zatim na njega je startovao Rodallega. Sudija je zaustavio igru tek kada je vidio veliku posjekotinu na Rooneyevoj butini.

 

"Wayne je u bolnici i izgleda da će van terena biti oko četiri sedmice. Mora se o njemu brinuti zbog mogućnosti infekcije, ali nadamo se d aće biti u redu", kazao je Sir Alex Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Prema nekim špekulacijama u Unitedu strahuju da je posjekotina na Rooneyevoj butni preduboka te da će trebati duže vrijeme da ona zaraste u potpunosti te da se pod naporom ne otvori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.