Liverpool promijenio stil igre

Enrique: Pokušavamo igrati kao Barcelona

Edmir Škorić

Liverpoolov defanzivac Jose Enrique vjeruje da njegova momčad može replicirati igru Barcelone. 

Redse je preuzeo Brendan Rodgers, trener koji je prepoznatljiv po napadačkom nogometu, pa su njegov bivši kluba Swansea često nazivali 'Swanselona', upravo zbog igre na kratke pasove. 

 

"Najbolja momčad na svijetu je najbolji primjer: Barcelona. Mogli ste vidjeti protiv Reala prije nekoliko dana kako igraju kada imaju loptu i to je nevjerovatno, a kada je izgube, vrate je u roku od tri ili četiri sekunde u svoj posjed", kazao je Enrique za ESPN, dodavši:

 

"To je način na koji pokušavamo igrati. Ne možemo se uporediti s Barcelonom, ali pokušavamo da igramo kao oni. Počinjemo da učimo, a dobro napredujemo".

 

Liverpool je u prvom kolu teško, s 3:0, poražen od West Bromwicha, ali malo je nedostajalo da u drugom kolu savladali aktuelnog prvaka, momčad Manchester Cityja. Taj je susret završen rezultatom 2:2.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imamo novog trenera i treba nam malo vremena, ali ako uspijemo da igramo kako želimo, imat ćemo puno više bodova nego što planiramo. Rodgers je sjajan menadžer. Govori nam da, kada izgubimo loptu, pritisnemo poput lavova".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.