Engleski Liga kup

Chelsea protiv Manchester Uniteda u osmini finala

Edmir Škorić

Odmah nakon završetka posljednje utakmice šesnaestine finala engleskog Liga kupa (Capital One Cup prema novom sponzoru), izvučeni su parovi osmine finala tog natjecanja.

U četvrtom kolu, odnosno osmini finala Ligaškog kupa u Engleskoj, sastat će se Chelsea i Manchester United na Stamford Bridgeu. Branitelj naslova, FC Liverpool, nema težak zadatak, jer će ugostiti Swansea City na Anfieldu.

 

Aresnal će u goste Readingu, dok će Tottenham biti ugošćen od strane Norwicha. Leeds, koji je izbacio Everton, ugostit će još jednog premierligaša, ekipu Southamptona. 

 

Sunderland će biti domaćin Middlesbroughu, a Aston Villa, koja je iza sebe ostavila Manchester City, svoj prolazak dalje tražit će kod Swindona. Wigan i Bradford City će odmjeriti snage.

 

Liga kup Engleske, osmina finala:

Sunderland - Middlesbrough

Swindon - Aston Villa

Wigan - Bradford City

Leeds - Southampton

Norwich - Tottenham

Chelsea - Man. United

Reading - Arsenal

Liverpool - Swansea

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Utakmice su na programu 29. oktobra.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.