Škot planira pojačati ekipu

Ferguson prodaje Nanija, želi dovesti Wanyamu i Rodrigueza

Ekipa Manchester Uniteda navodno želi prodati Portugalca Nanija te u svoje redove dovesti Victora Wanyamu iz Celtica te Jamesa Rodrigueza iz Porta.

Nani je trenutno van terena  zbog povrede i nije odigrao premierligaški susret od novembra i pretpostavlja se da bi ga Ferguson već u januaru mogao prodati kako bi prikupio dio sredstava za dovođenje pomenutog dvojca.

 

Wanyama je jedna od glavnih karika u Celticovoj uspješnoj sezoni te bi svakako pridonio Unitedovoj čvrstini u sredini terena. Sa druge strane Rodrigueza neki već nazivaju novim Cristianom Ronaldom, a njegov dolazak u Crvene đavole bi svakako pojačao igru u ofanzivi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Nani nije imao baš mnogo dobrih perioda u Unitedu, ali je i pored toga atraktivna meta za velike evropske klubove koji bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima.

Navodno su za njegove usluge zainteresovani Arsenal i Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.