Chelsea želi Contea

Antonio Conte nova meta Abramoviča

Midhat Šljivak

Rukovodstvo još uvijek aktuelnog prvaka Evrope Chelseaja već uveliko traga za zamjenom Rafi Benitezu na klupi ovog tima, a novo ime koje vlasnik Plavaca želi vidjeti na Stamford Bridgeu je trener Juventusa Antonio Conte.

Conte predvodi torinsku Staru damu već drugu sezonu, a ranije nije skrivao da želi se oprobati kao trener i van Italije. Navodno je Conte u vrhu liste trenera sa kojima Abramovič pregovara.

Bivši igrač Chelseaja Gianluca Vialli je u izajavama za engleske medije prošle sedmice istakao kako je ubjeđen da je Conte u vrhu liste želja Plavaca, te da će Abramović izvjesno pokušati dovesti ovog stručnjaka na ljeto.

Chelsea je ove sezone daleko iza Manchester Uniteda na prvenstvenoj ljestvici, a ispali su i iz Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.