ABA liga, 26. kolo

Partizan ide na Igokeu, Zvezda protiv Radničkog

Midhat Šljivak

Nakon večerašnjih utakmica 26. kola ABA lige poznati su svi učesnici završnog turnira u Laktašima.


Pored već ranije poznatih ekipa Igokee, Zvezde i Radničkog, večeras je plasman na Final Four obezbijedio i Partizan koji je ubjedljivo savladao u Pioniru mađarski Szolnok rezultatom 83:69.

Partizan je većim dijelom utakmice dominirao. Već na poluvremenu su imali prednost od devet poena 39:30, da bi potom u trećoj dionici Szolnoki u nekoliko navrata uspio zaprijetiti vodstvu Partizana. Ipak, crno-bijeli su uspjeli u završnoj četvrtini mirno doći do pobjede i obezbijediti plasman na Final Four. Vladimir Lučić je sa 16 poena predvodio Partizan u ovom susretu, dok je kod gostiju duo Šehović-Florence ubacio također 16 poena.

Radnički je u derbiju kola u Kragujevcu savladao Crvenu zvezdu rezultatom 80:75, a upravo ćemo ovaj duel gledati u u play offu u Laktašima. Iako je Radnički većim dijelom susreta imao rezultatsku prednost, ali je Zvezda uspjela uvesti susret u neizvjesnu završnicu, gdje su se ipak bolje snašli domaći košarkaši, te su došli do pobjede. Terrico White je sa 14 poena predvoio Radnički, a  kod Zvezde je Marko Simonović ubacio 20 poena, a Savović je dodao 19.

Budućnost je u Podgorici uz dosta muke savladala Olimpiju 79:75, a domaće je do pobjede vodio Marko Popović sa 17 poena,Kod Olimpije Prepelić je ubacio 20 poena, dok je naš Emir Sulejmanović ubacio dva poena.

MZT Skoplje je slavio u Novom Mestu protiv Krke 80:68, a Čekovski je briljirao sa 26 poena, dok je kod Krke Vladović ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.