Arda Guler otkrio kako ga zove Luka Modrić: "Iznenađen sam kad mi on to kaže, to je na turskom..."

Poput brata mu je

Arda Guler otkrio kako ga zove Luka Modrić: "Iznenađen sam kad mi on to kaže, to je na turskom..."

Edmir Škorić

Arda Guler trenutno je jedan od najboljih mladih fudbalera i spada među one igrače koji bi u budućnosti mogli da budu na samom vrhu. Uostalom, nije to teško pogoditi jer se turski reprezentativac sa samo 18 godina našao u Real Madridu.

Guler je došao ljetos iz Fenerbahčea za oko 20 miliona eura i sve više dobija priliku za igru kod Carla Ancelottija. Početak u Madridu bio je loš, sputavale su ga povrede, no u 2024. godini stvari idu sve bolje i bolje.

U petak je pogodak Turčina donio Real Madridu pobjedu u gostima kod Real Sociedada, a svi u svlačionici obožavaju mlađeg saigrača. Sada je otkrio i kako ga zovu starije kolege, a naročito ga iznenađuje što ga tako zove Luka Modrić, koji je čak 20 godina stariji.

“Svi u timu me zovu ”Abi” na turskom. Iznenađen sam kad Modrić kaže "Abi" ili tako nešto. Abi na turskom znači stariji brat", izjavio je Arda Guler.

Na pitanje o ciljevima za ovu sezonu, Arda Güler je rekao: "Želim biti prvi turski fudbaler koji će osvojiti Ligu prvaka!"

Arda je također rekao da je njegov saigrač David Alaba iz Galatasaraya: "David Alaba se uvijek šalio sa mnom i govorio: 'Ti si iz Fenerbahčea, ja sam iz Galatasaraya'".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guler se nada da će dobiti poneku minutu u utorak protiv Bayerna u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka koja će se odigrati na Allianz-Areni, ali pitanje je da li je Ancelotti spreman riskirati u tako bitnom meču sa njegovim uvođenjem.

Mada, Italijan ga često hvali i govori da je čudo od igrača i samo je pitanje vremena kada će Turčin postati jedna od najvažnijih karika u igri Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Koga briga za to?Umjesto dnevne doze Modrica,sada cemo imati izvjesno vrijeme dnevnu dozu -Gulera.
0 0
@dn@n
Hehehee Luka za laku noć
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti