A svi su ga uzimali zdravo za gotovo: Kross stao pred mikrofone i svojom izjavom "zaledio" Madrid

Nijemac je zabrinuo mnoge

A svi su ga uzimali zdravo za gotovo: Kross stao pred mikrofone i svojom izjavom "zaledio" Madrid

Admin Čaušević

Posljednje riječi koje je Toni Kroos uputio prilikom davanja izjave nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka između Bayerna i Reala zabrinule su sve pristalice španskog velikana. Svi su mislili da je ostanak gotova stvar, ali izgleda da baš i nije tako.

Kroos je za 75 minuta na terenu bio zaista maestralan. Dao je i genijalnu asistenciju Viniciusu za vodeći gol Reala, a poslije meča je iznenadio izjavom o svom potezu.

"Moja pas? Sve zasluge pripadaju Viniciusu jer je zabio gol. Pas nije bio ništa posebno.", rekao je skromni Nijemac te nastavio:

"Vidio sam da Bayernovi štoperi prate Vinija i znam da je Vini dobar u utrčavanju u prostor. Zato njemu pripadaju zasluge. On je otvorio prostor."

Utakmica je na kraju završena 2:2 nakon što su Bavarci uspjeli u nastavku kompletirati preokret, a Vinicius je u posljednjih deset minuta zabio iz penala za rezultat.

Oglasi

"Na poluvremenu ne bih volio da završi 2:2, ali deset minuta prije kraja prihvatio bih taj rezultat. Mislim da je realan s obzirom na naš nastup. Ubijeđeni smo da ćemo proći dalje."

Novinare je zanimala i Kroosova budućnost. Već sedmicama se piše da će Nijemac sigurno produžiti ugovor s Bayernom,ali on sada tvrdi da ništa nije gotovo.

"U fazi smo sezone kada je sve bitno i nije do pojedinačnih odluka. Naravno da razmišljam o svemu, ali još ništa nisam odlučio", poručio je Kroos.

Za Nijemca je još dosta toga u igri u ostatku sezone. Real još nije osvojio La Ligu, potrebno je okončati nastupe i u Ligi prvaka, dok ga čeka i Evropsko prvenstvo sa Njemačkom.

Oglasi

Vidjeti Kroosa u nekom drugom dresu se čini nezamislivim, dok je i Nijemac poznat po tome da odluku o nastavku karijere donosi u posljednji tren.

Unazad nekoliko godina sjajni veznjak je sa Realom uglavnom produživao na jednu sezonu, dok je i sam nagovijestio da bi kopačke o klin mogao okačiti sa 34 godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo iz tog razloga mnogi u taboru Los Blancosa su zabrinuti jer neće biti iznenađenje ukoliko Kroos nakon Eura donese radikalnu odluku i odluči da se oprosti od fudbala.

Kroos je u karijeri osim za Real još igrao za Bayern i Bayer Leverkusen te njegov odlazak u penziju bi definitivno ostavio veliku prazninu u smislu kvaliteta jer spada u kategoriju igrača kakvi se pojavljuju jednom u sto godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1684690908
Ne produzava on ugovor sa Bavarskim kobasicarima nego sa kraljevskim Realom ! Ti nepismeni novinaru kao da namjerno grijesis da isprovociras ljude !
1 0
MaxBavarac
On je sa Bayernom davno zavrsio "novinarcicu",idi spavaj umoran si...ugovor sa Realom valjda!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije