Od čega je ovaj čovjek? Iako bolestan Dončić je izašao na parket te izveo novo čudo

Sjajna partija Slovenca

Od čega je ovaj čovjek? Iako bolestan Dončić je izašao na parket te izveo novo čudo

Admin Čaušević

Luka Dončić zabio je 20 od svojih 35 poena u drugom poluvremenu i dodao 10 asistencija i sedam skokova te je tako vodio Dallas Maverickse do pobjede nad Los Angeles Clippersima 123:93 u petoj utakmici i vodstva 3:2 u seriji NBA play-offa.

Mavsi su se jako približili svom prvom prolasku dalje u play-off seriji od 2022. godine i tek trećoj od osvajanja NBA titule 2011. godine.

"Mislim da smo odigrali veliku utakmicu", rekao je Dončić poslije meča te dodao: "U prednosti smo i sada moramo pobijediti jednu od dvije. Moramo se vratiti u Dallas i igrati na isti način."

Dončić igra sa problemom desnog koljena koje ga je na trenutke ograničavalo u seriji, uz to također je otkrio da kako je bolestan već sedam dana te je tokom meča nekoliko puta ispuhivao nos.

Ali slovenskoj superzvijezdi je očito je postajalo ugodnije i bio je sve opasniji kako je utakmica u Los Angelesu odmicala te je glavni "krivac" zašto je drama izostala.

Oglasi

Sve je bilo gotovo u trećoj četvrtini kad su Mavsi povećali svoje vodstvo na 25 i na kraju stekli prednost od 89:69 u četvrtoj dionici te Clippersi niti jednom nisu uspjeli zaprijetiti.

Inače, Dončić je meč završio sa 35 poena, sedam skokova i deste asistencija to mu je bila čak 20 utakmica u play-offu u kojoj je postigao 30 i više poena.

Maxi Kleber ubacio je pet trica, a Kyrie Irving dodao je 14 poena za Maverickse, koji su defanzivno stisnuli Clipperse i po drugi put u seriji stigli do pobjede u Los Angelesu.

Za poražene Clipperse Zubac je zabio 15 poena, dodao šest skokova te imao dvije asistencije.

U drugom meču sinoćnjeg probrama Boston Celticsi su bili ubjedljivi protiv Miami Heata rezultatom 118:84 te su prošli u drugu rundu play-offa sa 4:1 u seriji.

Brown i White sa po 25 poena su predvodili Celticse do sigurnog trijumfa. Sve su riješili još u prvoj dionici (41:23). Za Heat se istakao Adebayo sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti