Katalonci uvjerljivi

Barca deklasirala Betis, Messi ponovo povrijeđen

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone rutinski su odradili gostovanje Betisu u posljednjem susretu 13. kola španske Primere.

Barcelona je igrala možda i ispod svoje razine, no svejedno je to bilo dovoljno da se ostvari ubjedljiva, na kraju i 12. pobjeda u prvenstvu i da se drugoplasiranom Atleticu odmakne na tri boda.

Betisu je pripalo prvih pola sata igre, ali u tom periodu nije ugrožen gol Victora Valdesa, a onda je katalonska momčad u svega 120 sekundi postigla dva pogotka.

U 36. minuti Brazilac Neymar je pogodio za 0:1, a minutu kasnije Pedro se upisao u strijelce. Do kraja prvog dijela nije se mijenjao rezultat.

Andalužani su u nastavku krenuli odlučnije i ofanzivnije, dok je Barca i dalje igrala svoju igru i nije dozvoljavala domaćinu da smanji rezultat. Imao je Betis nekoliko šansi, ali Valdes je ostao nesavladiv.

Nakon jedne zaista lijepe akcije u 63. minuti Fabregas je, nakon dodavanja Montoyje, povisio na 3:0, a isti je igrač pogodio i u 79. minuti. Molina je iz penala, u sudijskoj nadoknadi, postavio konačnih 1:4.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je na učinku od 12 pobjeda i jednog remija, te ima 37 bodova, tri više od drugoplasiranog Atletica. S druge strane, Betis je zakovan az dno sa samo devet osvojenih bodova.

Primera, 13. kolo:
Betis - Barcelona 1:4 (Molina 90 - penal/ Neymar 36, Pedro 37, Fabregas 63, 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.