Barcelona donijela odluku o Iniesti
Foto: EPA

Potpisuje novi ugovor

Barcelona donijela odluku o Iniesti

M. Šljivak

Iskusni veznjak Andres Iniesta (33) konačno je saznao svoju sudbinu u Barceloni.

Čovjek koji je kompletnu igračku karijeru proveo u timu s Nou Campa vjerovatno će karijeru završiti u ovom klubu. Potvrdio je to predsjednik Josep Maria Bartomeu, koji je najavio produžetak saradnje sa 33-godišnjim fudbalerom.

"Dogovorili smo sve uslove oko novog ugovora s njim. Nadamo se da će se sve finalizirati u narednih nekoliko sedmica", rekao je Bartomeu, te je dodao:

"Želimo da se Iniesta penzioniše kao igrač Barcelone. Ostavićemo mu mogućnost da to učini kada on želi. Ugovor će mu se automatski obnavljati za po jednu godinu i karijeru će završiti kad on to želi", istakao je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iniesta se proteklih godinu dana konstantno povezivao sa drugim klubovima. Spominjao se mogućnost odlaska u Juventus, ali na kraju od toga neće biti ništa i legendarni veznjak će karijeru završiti u voljenom klubu.

Andres Iniesta je za Barcelonu debitovao 2002. godine, a odigrao je ukupno 632 utakmice i postigao je 55 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi