Seria A, 20. kolo

Debi iz snova za Matrija, Bianchi donio bod Bologni

Midhat Šljivak

Još šest utakmica 20. kola italijanske Serie A odigrano je danas, a vrijedi izdvojiti remi Napolija u Bologni, te uvjerljivu pobjedu Fiorentine kod Catanie.

 Golom Rolanda Bianchija, Bologna je vodila od 37. minute protiv ekipe Napolija, a na kraju je susret završen rezultatom 2:2. Bologna je prednost imala sve do 61. minute. Gonzalo Higuain je s bijele tačke izjednačio rezultat na 1:1, da bi Jose Callejon golom u 80. minuti susreta donio Napoliju vodstvo. Ipak. Bianchi u nadoknadi vremena pogađa za konačnih 2:2

Uvjerljivu pobjedu od 3:0 na Siciliji protiv Catanie slavila je Fiorentina. Debi iz snova za Viole imao je Alessandro Matri, koji je prije nekoliko dana stigao iz Milana. Fernandez je u 25. minuti donio vodstvo Fiorentini, da bi Matri potom s dva gola postavio konačan rezultat od 3:0.

Novi poraz doživio je Inter. Ovog puta je tim Waltera Mazzarija poražen u Genoi s 1:0, a jedini gol je postigao Luca Antonelli u 83. minuti susreta.

U ostalim susretima Atalanta je s minimalnih 1:0 savladala Cagliari, Torino je slavio s 2:0 u Sassuolu, a Parma je slavila protiv Chieva 2:1.

Serie A, 20. kolo:
Bologna - Napoli 2:2 (Bianchi 37', 90'/ Higuain 61'p, Callejon 80')
Catania - Fiorentina 0:3 (Fernandez 25', Matri 28', 41')
Chievo - Parma 1:2 (Paloschi 15'/ Cassano 27', Lucarelli 90+4')
Atalanta - Cagliari 1:0 (Bonaventura 68')
Sassuolo - Torino 0:2 (Immobile 25', Brighi 48')
Genoa - Inter 1:0 (Antonelli 83')

Potražite više informacija na temu Serie A:


Bologna 1-0 SSC Napoli (Goal Rolando Bianchi) by all-goals


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.