Revaš meč Maribora i Zrinjskog

Mogu li Plemići šokirati Ljudski vrt?

Nogometaše Zrinjskoj večeras na Ljudskom vrtu u Mariboru očekuje revanš duel 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine u prvom je meču na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrao bez golova sa Mariborom, te tako zadržao svoje šanse i u revanšu susretu. U prvom meču prilika za golove bilo je na obje strane, a sigurno je da izabranici Branka Karačića nisu bez šansi i u revanšu.

Ono što je evidentno jeste da je ekipa Maribora, gledajući igrački kadar, možda i najslabija u nekoliko posljednjih sezona. Iako su Viole suvereni vladari slovenskog fudbala, te već nekoliko sezona uspijevaju da se plasiraju u grupne faze Europa lige, sigurno je da se ni Plemići neće predati.

Šef stručnog štaba mostarskog kluba neće moći računati na usluge Milana Muminovića, koji je u prvom susretu zaradio isključenje nakon dva žuta karta, dok će ostali nogometaši biti na raspolaganja Branku Karačiću.

S druge strane još nakon prve utakmice trener Ljubičastih iz Maribora Ante Šimundža najavio je kako će u revanšu njegov tim jurišati na pobjedu.

Maribor je, ne tako davno, u kvalifikacija za Ligu šampiona odmjerio snage sa sarajevskim Željezničarom. Tada je slovenski šampion slavio u oba meča, iako je u prvom koji se igrao u Sloveniji Željo imao vodstvo od 1:0 na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nadati se da će Plemići biti bolje sreće nego Plavi prije par godina. 

Revanš susret počinje večeras u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.