Ibro tvrdi da je Hajduk bolji od Dinama

Oporavio se bh. reprezentativac sa Poljuda

Ibričić: Sa Džekom ću slaviti titulu

Izostanak Senijada Ibričića, našeg fudbalskog reprezentativca, koji su povrijedio u drugoj kvalifikakcionoj utakmici protiv Belgije, bio je nenadoknadiv za Hajdukovog trenera Antu Mišu u nedjelju u Osijeku. Splićani su poraženi u Slavoniji i prvo mjesto su prepustili Dinamu koji je trijumfom protiv Cibalije bodovno prestigao Bile.

Naš reprezentativac brzo se oporavio i biće u kombinacijama za Hajdukov sastav protiv Vinkovčana, koji će biti odigran na Poljudu.

„Izvrsno sam, ne boli me više, jedva čekam subotu i Cibaliju“, izjavio je Ibričić za Glas Dalmacije.

Izdvojimo li golove iz penala Ibro je u ovom trenutku prvi strijelac Hajduka...

„Ma to je najmanje važno. Za sve nas postoji samo jedan cilj – dvostruka kruna! Bolja smo momčad od Dinama, a bez obzira na posljednje rezultate siguran sam da ćemo slaviti 31. maja“, nastavio je Dinamov „krvnik“ Ibričić koji je "modrima“ zabio onaj prekrsni pogodak na Poljudu 22. februara, a pogodio je i u Maksimiru...

„Uvjeren sam da ćemo od subotnje pobjede nad Cibalijom krenuti u novu seriju. Malo tko je u nas vjerovao i prošle jeseni, pa se dogodilo to što se dogodilo. Imamo odličnu momčad, nema razloga da našim navijačima ne osiguramo nova zadovoljstva. Zadužili su nas...“

Ibričić je pohvalio i svog reprezentativnog kolegu, Edina Džeku koji je javno obznanio da navija za Hajduk.

„A za koga će navijati nego za svog cimera? Džeko je strašan igrač i pred njim je velika karijera. Moj je cimer u reprezentaciji i naravno da će doći na Poljud. Biće jedan od naših navijača u derbiji kada ćemo slaviti naslov prvaka“, uvjeren je Ibričić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.