Austrija sigurna u Lihtenštajnu

Čudesni Ibrahimović sa dva gola potopio Moldaviju

Odigrane su dvije utakmice grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, dok je meč Crne Gore i Rusije još u toku.

Švedska je na gostovanju protiv Moldavije upisala pobjedu kojom je ostala na drugom mjestu u grupi. Rezultat je na kraju glasio 2:0, a oba pogotka su viđena u drugom poluvremenu i oba puta je strijelac bio Zlatan Ibrahimović.

Prvi gol je postigao u 46. minuti kada je golman domaćih prilikom ispucavanja pogodio Ibrahimovića u glavu. Napadač PSG-a i jedan od najboljih igrača svijeta je sretno i spretno odreagovao i doveo svoju reprezentaciju u vodstvo.

Za 2:0 je Ibrahimović pogodio u 84. minuti sa bijele tačke, a u posljednjim sekundama utakmice Granqvist je zbog drugog žutog kartona morao isključen iz igre.

Austrija je na najbolji mogući način najavila prijateljsku utakmicu protiv naše reprezentacije. Kollerovi izabranici su u Vaduzu bili bolji od Lihtenštajna rezultatom 5:0.

Harnik je u 14. minuti pogodio za 1:0, da bi samo dvije minute kasnije Janko povisio na 2:0 i tako postavio rezultat prvog poluvremena. Alaba se u 59. minuti pogotkom iskupio za promašeni jedanaesterac iz 33. minute, da bi petnaestak minuta kasnije Junuzović pogodio za 4:0.

Konačnih 5:0 je postavio Arnautović golom u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Evropsko prvenstvo, grupa G:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Lihtenštajn - Austrija 0:5
Moldavija - Švedska 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.