Nesuđeni Zmaj otvorio dušu: Selektori me ponižavaju!

Muamer Tanković razočaran

Nesuđeni Zmaj otvorio dušu: Selektori me ponižavaju!

Svojevremeno je Muamer Tanković imao priliku birati između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Švedske. Odabrao je drugu opciju, i čini se da je pogriješio.

Tanković nije dobio poziv u "A" reprezentaciju Švedske, ali ono što ga još više boli je činjenica da ga je izostavio i selektor U-21 reprezentacije.

"Iskreno, osjećam se kao da me ponižavaju. Razočaran sam postupcima oba selektora. Možda razumijem da trenutno nisam za seniorsku reprezentaciju, ali u mladoj bih sigurno mogao igrati", rekao je Tanković i dodao:

"Ipak, smatram da sam previše dobar da bih igrao u U-21 reprezentaciji, a mislim da i sam selektor Hakan Ericson to zna. Ako me izostavio iz nekih drugih razloga, onda je budala". 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dvadesetogodišnji Tanković trenutno nastupa za AZ Alkmaar, a za reprezentaciju Švedske se odlučio dok je nosio dres Fulhama. Za skandinavsku selekciju je debi upisao prije godinu dana protiv Turske, ali se potom izgubio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.