Sloga Simin Han bez Prve lige FBiH

Husić zatečen: Kako Sloga nije ispunila uslove?

Edmir Škorić

Azmir Husić, predsjednik Slobode, ujedno je i prvi čovjek ekipe Sloga Simin Han.

Sloga je kao prvak Druge lige FBiH - grupa Sjever izborila plasman u Prvu ligu Federacije.

No, na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza Federacije BiH objavljeno je da da tim iz Simin Hana nema pravo nastupa u Prvoj ligi jer nije ispunjen uslov da u toku takmičarske sezone ima minimalno tri omladinske selekije, od toga obavezno selekcije juniora i kadeta u Omladinskim ligama.

Husić nam se javio neposredno pred početak sjednice Skupštine FK Sloboda, te je ostao zatečen kada smo mu saopštili da je Sloga ostala bez nastupa u Prvoj ligi za sljedeću sezonu.

“Prvi put čujem te informacije. Ne razumijem kako to Sloga nije izborila Prvu ligu FBiH?”, pitao nas je Husić, koji je potom nastavio:

“Stvarno sam malo zatečen. Sloga je bila najbolja ekipa u svom takmičenju, uspješna sezona je iza nas i po svim parametrima zaslužili smo da igramo u Prvoj ligi FBiH. Imamo četiri omladinske selekcije, uložili smo dosta novca u mlade igrače i nije mi jasno kako je moguće da nismo ispunili uslove za nastup u Prvoj ligi FBiH”.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Husić kaže da će kontaktirati nogometne saveze, te se ozbiljnije pozabaviti ovim ‘problemom’.

U svakom slučaju, prema Federalnom savezu, Sloga Simin Han je bez nastupa u Prvoj ligi, dok su Bosna Visoko, Sloga Ljubuški i Novi Travnik ispunili uslove za takmičenje u višem rangu. Ukoliko Sloga SH ne dobije pravo nastupa, Podgrmeč iz Sanskog Mosta će ostati u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.