Šampioni iz predgrađa

Tuzla dobila prvoligaša

Šampioni iz predgrađa

Sloga iz Simin Hana, tuzlanske prigradske mjesne zajednice, po prvi put u svojoj istoriji igrat će u Prvoj ligi F BiH. 

Šampionsko slavlje uslijedilo je nakon nedjeljne utakmice u kojoj su plavo-bijeli na svom terenu savladali Bosnu iz Mionice sa 3:0 u 30. kolu Druge lige F BiH – grupa Sjever.

Sloga je još jedan fenomen u svijetu bosanskohercegovačkog sporta. Od Druge kantonalne lige, fudbaleri na čelu sa trenerom Milenkom Bošnjakovićem su u furioznom stilu stigli do drugog ranga u državi.

„Faktički ovi momci su ispisali dva historijska rezultata. Prvi prošle godine smo osvojili titulu i plasirali se u Drugu ligu F BiH – grupa sjever da bi u ovoj sezoni stigli i do Prve lige F BiH. Ovom pobjedom je krunisan naš rad, slijedi nam odmor i krajem juna formiranje ekipe za nove izazove“, izjavio je nakon susreta Milenko Bošnjaković, trener Sloge.

Kako je Sloga rezultatski dominirala u rangovima u kojim se takmičila, tako je i infrastruktura na stadionu i oko njega bila sve bolja. Izgrađene su tribine, moderne svlačionice, a plavo-bijeli su dobili optimalne uslove za treniranje i igranje utakmica. Sloga egzistira u istočnom dijelu Grada Tuzla, prema obroncima Majevice, odnosno tek nekoliko kilometara od raskrsnice Brčanska Malta.

„Smeta nam kada nas neko naziva klubom iz provincije. Mi smo tuzlanski klub i u Prvoj ligi F BiH predstavljat ćemo Tuzlu“, kaže Bošnjaković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svakako da će u narednom periodu biti promjena u igračkom kadru, jer su i mnogi aktuelni igrači Sloge svjesni da je za njih igranje u Prvoj ligi F BiH veliki izazov. Od jeseni će u Simin Hanu gostovati donedavni premijerligaš Zvijezda, potom Budućnost, Orašje, Čapljina, Branitelj...

Tuzla će prvi put imati premijerligaša i prvoligaša. Istini za volju svojevremeno je Sloboda igrala elitnom rangu, a Zmaj od Bosne u drugom rangu po kvaliteti. No, tih godina fudbal u Bosni i Hercegovini nije bio ujednjen.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.