Povrede desetkovale Modre

Hodžić jedina prava Dinamova špica, šansa za Husejinovića

Novi-stari prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo, započeo je s pripremama za novu sezonu. Ipak, reklo bi se ne baš onako kako bi to Modri željeli, jer se već na samom startu priprema povrijedio Dejan Radonjić, fudbaler koji je na pripreme stigao nedovoljno zaliječen. 

Radonjić nije jedini na kojeg neće moći računati šef stručnog štaba kluba iz Maksimira Zoran Mamić. Naime, na startu priprema povrijedio se i Domagoj Pavičević, centralni vezni, što svakako nije ohrabrujuće za sami početak priprema.

Ukoliko se povrijeđenim pridoda i odsustvo prvog strijelca ekipe u prošloj sezoni Angela Henriqueza jasno je da pripreme za Zorana Mamića nisu krenule najbolje.

Ipak, povrede i odsustva pojedinih Dinamovih igrača mogle bi biti prava šansa za bh. legionare u redovima Dinama. Tako je nekadašnji napadač Željezničara i kapiten mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Armin Hodžić trenutno jedini klasični napadač u svlačionici Modrih, što bi mogao iskoristiti na pravi način i steći potrebno povjerenje kod šefa stručnog štaba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Odsustvo nekolicine igrača svakako su šansa i za Saida Husejinovića koji je u prošlosti i sam imao problema s povredama, ali i sa suspenzijom zbog potpisa "dvojnog ugovora", te je propustio cijelu prošlu sezonu.

Ukoliko se nametnu na pravi način tokom priprema, bosanski dvojac bi mogao biti pravo osvježenje u sastavu tima koji je prošle sezone osvojio duplu krunu u Hrvatskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.