De Bruyne u Cityju?

City ne odustaje od Belgijanca

Midhat Šljivak

Manchester City nema namjeru odustati od dovođenja belgijskog fudbalera Kevina De Bruynea.

Fudbaler Wolfsburga je protekle sezone očarao fantastičnim igrama u dresu njemačkog viceprvaka, te je privukao veliku pažnju bogatih klubova.

Manchester City se već odavno raspituju za njegove usluge. Građani su spremili novu ponudu za 24-godišnjeg fudbalera, te nemaju namjeru stati s ponudama dok Vukovi ne prihvate transfer.

Wolfsburg bi za usluge ovog sjajnog veznjaka mogao inkasirati i preko 40 miliona eura, pa bi se Belgijanac mogao ponovo vratiti u Premiership, gdje je ranije nosio dres Chelseaja.

Međutim, De Bruyne u timu sa Stamford Bridgea nije imao mnogo prilike za igru, te je nastupio u samo tri meča tijekom dvogodišnjeg boravka. Također, boravio je na posudbama u Genku i Werderu, da bi član Wolfsburga postao u januaru 2014. godine za 18 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karijeru je ovaj sjajni fudbaler počeo u Genku koji ga je za sedam miliona funti prodao Chelseaju u januaru 2012. godine, no odlazak u London mu se pokazao kao jako loš potez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.