Građani kvare posao Crvenim vragovima

Manchester City želi Ramosa

Građani kvare posao Crvenim vragovima

Adnan Beganović

Španski reprezentativac i defanzivac Real Madrida, Sergio Ramos, nalazi se na meti Manchester Cityja, javljaju otočki mediji.

Sjajni odbrambeni fudbaler koji je ugovorom vezan za Real do ljeta 2017. godine, nije se uspio dogovoriti s madridskim klubom oko potpisivanja novog ugovora, pa će u nadolazećem prelaznom roku najvjerovatnije promijeniti sredinu.

Za njegovim uslugama zainteresirani su brojni klubovi, a Manchester United je prema pisanju otočkih medija na adresu Reala poslao ponudu vrijednu 60 miliona eura, no odgovor Crveni vragovi još nisu dobili.

Real je navodno spreman Ramosa pustiti za 90 miliona eura, a "kraljevskom klubu" trljaju ruke pošto Ramosa nakon Uniteda želi i Manchester City.

Građani još uvijek nisu poslali ponudu, no u Realu su uvjereni da će ista biti viša od one Unitedove, te da će na kraju za Ramosa inkasirati blizu 90 miliona eura, koliko ustvari i traže za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Ramos je u Real stigao 2005. godine iz Seville u kojoj je počeo karijeru. U dresu Reala odigrao je više od 300 utakmica, a iako igra u odbrani postigao je i 40 pogodaka.

U prošloj sezoni za Real je odigrao je 42 utakmice i pritom je postigao sedam pogodaka, a bivši trener madridskog kluba Carlo Ancelotti znao ga je koristiti i na poziciji zadnjeg veznog fudbalera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.